Nyheder

Optakt til Vikings - Værløse BBK

Når hele Danmarks basketballkanal DK4 lægger vejen forbi Aalborg Stadionhal torsdag aften, bliver det sandsynligvis en tæt og spændende affære, der udgør denne uges tv-kamp i basketligaen.

Aalborg Vikings har nemlig tradition for tætte opgør mod konkurrenterne i bundstriden fra Værløse BBK. Det blev således til et snævert nederlag på bare seks point, sidst Værløse gæstede Aalborg i oktober.

Publikum kan regne med at se Vikingerne komme på banen i den helt rigtige plyndringsstemning, da det ikke kun er revanche, der er på spil. Aalborg Vikings står nemlig til at skulle i nedrykningsspillet mod BC Aarhus, når den regulære sæson er overstået. Og det hold, der slutter bedst af de to, får den hjemmebanefordel, der kan vise sig at blive særdeles afgørende.

For at overhale BC Aarhus skal Vikings hente mindst fire sejre i årets sidste kampe, så det første stik skal gerne tages mod Værløse.

Selv med et toptændt Vikingsmandskab, skal man dog passe på med at regne Værløse for en nem modstander, blot fordi de ligger i den tunge ende af tabellen. Sjællænderne har et spændende hold med gode amerikanere, en islandsk landsholdsspiller, der er blandt ligaens bedste reboundere, og mange unge danskere, her iblandt den blot 18-årige Peter Møller, der regnes for et af de største danske talenter på point guard-positionen.

Værløse har i den seneste tid vist, hvad de kan ved bl.a. at slå Randers Cimbria med hele 21 point. Det skal dog siges, at Randers var uden deres absolut stærkeste spiller, Bonell Colas, der ellers snitter imponerende 24,7 point for kronjyderne og dermed er ligaens mest scorende spiller.

Vikings har haft et tæt program på denne side af nytår, hvor tilgangen af de to nye amerikanere, Anthony Jones og Luis Guzman, og den serbiske kæmpe Milan Bjegovic har givet holdet et løft. Det er således blevet til flotte præstationer mod ligaens tophold med bl.a. et lille nederlag mod Rabbits i sidste hjemmebanekamp og et 1-pointsnederlag mod Horsens IC på udebane, men altså ingen sejr – endnu!.

Det er i skrivende stund endnu uvist, om Luis Guzmans muskelskade vil holde ham udenfor. Han har i hele hans ophold i Aalborg døjet med en fiberskade i højre lår, men han har vist klare fremskridt på det sidste.

Coach Olesen siger om “Guz”:

“Jeg ser ham som den brik, der kommer til at binde os sammen som hold. De glimt vi har set af ham, viser at han er vanvittigt god til at sætte sine holdkammerater op, og til at gøre dem til bedre angrebsspillere. Samtidig er han en leder, der fokuserer på at vinde fremfor individuelle præstationer”.

Alt tyder på, at begge hold er inde i gode perioder, og at der derfor traditionen tro venter endnu et tæt opgør mellem rivalerne. Værløse BBK stiller så vidt vides med en skadesfri trup, mens det for Vikingernes vedkommende altså er mere usikkert med Luis Guzman.