Nyheder

Nu støder Pro A-holdene sammen

Basketligaen er i fuld gang, og sæsonen er helt som ventet startet med tre storsejre til Pro A-holdene Team FOG Næstved, Svendborg Rabbits og Horsens IC i deres opgør mod henholdsvis Stevnsgade Copenhagen, Wolfpack og EBAA fra Pro B.

Men i aften bliver der næsten med garanti mere spænding for pengene, når der bliver taget hul på de interne opgør i Pro A. Der er to kampe på programmet.

I Jylland tager bronzevinderne Randers Cimbria imod sølvvinderne Horsens IC i en gentagelse af sidste sæsons medrivende semifinaler, som gik hele vejen ud i fem kampe, inden de gule bookede billet til finalerne.

Kronjyderne Randers Cimbria jagter med garanti revanche for det bitre exit, men der er mange spørgsmålstegn omkring, hvor holdet står.

Den første smagsprøve skulle vi haft i fredags, men grundet den hektiske menneskejagt, der foregik i hele landet, blev Cimbria-spillerne fanget i trafikken, og kampen måtte derfor udsættes.

Kaster man et blik på Randers-truppen kan man se, at stort set hele skuffen af udenlandske profiler er blevet tømt. Tilbage er kun Charlie Burgess, som i denne sæson har fået nye amerikanske legekammerater i form af Stanford Brown, Dee Franklin og Brantley Bynum.

De skal løfte en tung arv efter Deuce Bello, Devon Thomas, Jerrell Williams og Kyndahl Hill.

Klubbens DNA lever dog i høj grad videre - specielt i form af Basketliga-legenden Chris Nielsen, som er klar til endnu en tørn for klubben.

Han skal dog vænne sig til en ny træner på sidelinjen, hvor den tidligere BF Copenhagen-spiller Jimmy Moore har taget over for Erik Olson.

Charlie Burgess blev meldt ude af premieren mod Værløse, så om han er blevet klar får stor betydning for hjemmeholdets muligheder.

I den anden lejr startede Horsens IC med en 18-point sejr over EBAA, som kom i hus, uden Arnel Dedics tropper for alvor imponerede. Kampen var afgjort ved pausen, men ikke desto mindre viste holdet svaghedstegn ved at tabe anden halvleg til nyoprykkerne.

I Horsens har der også været markant udskiftning blandt udlændingene, hvor de nye ansigter er Charles Callison (topscorer med 25 point i premieren), Namdi Okonkwo, Darryl Tucker, Stevan Savic og Brandon Tabb. De bliver suppleret af velkendte Vedran Borovcanin, mens Frederik Rungby har overtaget anfører-ansvaret fra den nu basket-pensionerede Christian Lindberg.

Brandon Tabb kom ikke aktion i premieren mod EBAA, og hvis han trækker i uniformen tirsdag aften, har de gule naturligvis et våben mere at skyde med, som vi ikke fik set i sæsonpremieren.

Et stort spørgsmålstegn i Horsens-truppen er dog, hvordan holdet vil kompensere for tabet af sidste sæsons MVP, Kevin Larsen. Den danske landsholdsspiller var altdominerende under kurven, og det bliver spændende at se, hvordan de nye folk byder sig til, når der i løbet af sæsonen venter modstandere med stor kvalitet på netop den plads.

I aften kan du få nogle af svarene på, hvor både Randers Cimbria og Horsens IC står, når holdene tørner sammen kl. 18.30. Husk at kampen kan ses direkte på Fanseat.com.

Klokken 19.00 er der yderligere to Pro A-hold i aktion. Her skal vi en tur til Sydsjælland, hvor Team FOG Næstved byder de sydfynske kaniner fra Svendborg inden for.

Svendborg Rabbits åbnede i lørdags sæsonen mod Copenhagen Wolfpack, og den fynske storklub viste, at deres tre amerikanere kommer til at lave en del larm i år. Zachary Evan Charles (16 point, 7 rebounds), Brandon Norfleet (16 point) og Jeremiah Ingram (15 point, 4 steals) brød kontinuerligt igennem Wolfpacks forsvar, og især Norfleet var i stand til at finde sig selv skud enten via drives mod kurven, eller fra distancen.

Trioen blev stærkt suppleret af Jacob Enevold Jensen (11 point, 7 rebounds) og Peter Møller (14 point på otte skud), der begge havde langt større indflydelse på kampen, end deres statistiske linjer indikerede.

Det er derfor en offensiv kompetent trup, Team FOG Næstved skal op imod tirsdag aften.

Team FOG Næstved kom selv ud dominerende mod Stevnsgade i deres åbningskamp, hvor de smed 111 point på tavlen. Dette inkluderede 29 fra Jordan Mathews, der satte 7-af-8 skud fra bag tre-pointlinjen, samt 17 fra Filip Rajovic, 15 fra P.J. Thompson og 13, plus 12 rebounds, fra Greg Logins. Som hold satte Team FOG Næstved 18 tre-pointskud og deres outside-game kommer derfor til at være et hyppigt emne i Svendborgs omklædningsrum inden kampen.

For Team FOG Næstved gælder det samtidig om at lukke ned for Jacob Enevold Jensens påvirkning under kurven, hvor den 24-årige center skubbede hele kuldet med ulveunger rundt hvornår end han havde lyst. Hans fysiske spillestil kan ofte tvinge modstandernes guards ud i forcerede skudforsøg rundt omkring ringen, hvilket omvendt fører til defensive rebounds og fast-break situationer for Rabbits.

Samtidig skal Team FOG Næstved have konstant øje på den returvendte Peter Møller, der har taget sit spil til nye højder under hans amerikanske ophold. Peter Møller var ikke bare en trussel udefra, men igangsatte en del drives, der fik forsvaret til at kollapse. Han forcerede ikke skud og hans kontrollerede spillestil giver Rabbits en chance for at kontrollere tempoet af kampen.

Fra den anden side er det essentielt at Rabbits får gang i defensiven tidligt i kampen. Team FOG Næstveds dynamiske offensiv har det med at fange rytmen hurtigt, og holde den energi kørende over længere perioder. Svendborgs defensive rotationsmønstre skal være hurtige, og de skal lukke af for hjørnerne, så Team FOG Næstved ikke får åbne jumpshots hele kampen igennem.

Det vil yderligere være en fordel for Svendborg at double-teame Team FOG Næstveds sekundære bold-aktører, for at tvinge turnovers. Der er ingen tvivl om, at Svendborgs primære skud for en sejr tirsdag ligger i at etablere sig selv defensivt. Der skal bokses ud under kurven, udfordres skud og reboundes aggressivt fra kampens åbning.

Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits-kampen kan også ses direkte på fanseat.com.