Nyheder

Nedrykningsdramaet fortsætter

Denne onsdag fortsætter nedrykningsspillet mellem Aalborg Vikings og BC Aarhus.

Det er blevet til kamp fire, efter BC Aarhus fik hevet en overbevisend sejr hjem i kamp tre på hjemmebanen i Århus.

Vikings var foran 2-0 i serien og kunne med en sejr have lukket nedrykningsspillet. BC Aarhus vandt uden at møde ret meget modstand, mens Vikings lignede et hold, der mente at med en 2-0 føring i serien, var det ikke nødvendigt at spille hårdt, for at vinde.

BC Aarhus udnyttede den manglende attitude hos Vikings. Dermed står der nu 2-1 i nedrykningsspillet og den fjerde kamp skal nu spilles i Aalborg Stadionhal.

BC Aarhus har hele året været et af de bedste forsvarshold i ligaen, mens det har været angrebet, der har haltet lidt. Den trend formåede Vikings at udnytte i de første kampe, hvor Århus blev holdt til henholdsvis 65 og 68 point over 40 minutter. Samtidig var der lange perioder, hvor BC havde overordentligt svært ved overhovedet at finde kurven. I kamp et var der en syv minutters periode, hvor BC kun scorede fem point, mens der i kamp to var en seks minutters periode, hvor det kun blev til to point.

I kamp tre var det meget anderledes. Selv når Århusspillerne missede, fik de tilkæmpet sig rebounden, og fik en ny chance for at score. Derfor endte de på hele 78 point, hvilket afgjorde kampen.

Head coach Mads Olesen også et klart budskab på, hvordan kamp fire skal spilles:

"Vores attitude i kamp tre var simpelthen ikke god nok og holdet skal ud og vise den attitude, der vandt os de to første kampe i serien. Vi kommer også til at spille med et publikum i ryggen, der kan bære os frem og vi vil gerne sikre dem dansk topbasket her i hallen til næste sæson på hjemmebanen."

Det kommer helt sikkert også til at hjælpe, at Milan Bjegovic og Luis Guzman igen er fri for sygdom. Især Milan Bjegovic har været vigtig for Vikings. BC har ingen spillere, der kan matche op med Bjegovics størrelsesmæssigt, hvilket gør ham uundværlig i både forsvar og angreb.

I de første kampe har Vikings vundet med sammenlagt 27 point, når Bjegovic har været på banen, men i torsdagens nederlag tabte vikingerne med hele 19 point i Milans minutter. Så med en rask spillertrup i Aalborg Vikings, er chancerne for en sejr forbedret.

Der er lagt op til endnu et tæt opgør mellem de to nedrykningskandidater og kamp fire i Aalborg Stadionhal vil du ikke gå glip af. Kanalsport vil sende kampen live på deres hjemmeside og på Kanalsports tv kanal fra klokken 18.45.

Tidligere resultater i nedrykningsspillet:
BC Aarhus - Aalborg Vikings: 84-76
Aalborg Vikings - BC Aarhus: 72-68
BC Aarhus - Aalborg Vikings: 78-61

Indbyrdes kampe i indeværende sæsons grundspil:
BC Aarhus - Aalborg Vikings: 97-90
Aalborg Vikings - BC Aarhus: 64-54
Aalborg Vikings - BC Aarhus: 77-81