Nyheder

Nederlag til en mulig kvartfinalemodstander

På forhånd og ovenpå en kæmpeindsats i torsdags, trådte kaninerne igen ind på hjemmebanen, hvor modstanderen kun 36 timer efter efter sejren over Bakken Bears, lørdag eftermiddag hed Værløse BBK.

En modstander der meget nemt kunne gå hen og blive kvartfinalemodstander. Kaninerne tabte ikke kun kampen men også evnen til at ramme, noget som i torsdagens kamp virkelig gav bonus.

Nederlaget blev på 3, 89-92, efter at Værløse havde været foran med 18 ved pausen. Perioderne 23-30, 13-24, 26-14 og 27-24.

Kaninerne kom hurtigt foran med godt spil og 5 points fra Claus Magaard, 7-2 men så tog Justin Baker fat. Han ramte på alt og fik også plads til det for Svendborgs forsvar var ikke eksisterende. 17 points fra ham i 1. periode. Derudover var Richard Delk også toneangivende med 5 og 7 til en meget godt spillende Peter Møller. Kaninerne var alt for passive i deres forsvar og Værløse kom nemt til deres mange points. Trods det, kom Rabbits dog til mange skud i angrebet, vel at mærke fri skud men i dag var træfsikkerheden bare ikke i top.

Det var kun Claus Magaard der magtede at finde rytmen i 1. periode med 11 points. Kristoffer Gertz fulgte med med to stk. fra trepointsland. Værløse lugtede muligheden og havde samtidig momentum ovenpå en god 1. periode og lagde også bedst fra land i 2.

7-14 efter 6 minutter og Værløse var pludselig og forholdsvist nemt foran med 15. Kaninerne var ikke med, hverken mentalt eller spillemæssigt. Der blev ikke taget alvorligt nok på opgaven og rotationen gav ikke forandringer rent spillemæssigt men minutter til alle mand. Stadig ramte kaninerne ikke på deres muligheder selv om de frie skud hele tiden var til stede, hvilket 7/19 på treerne viste alt om. Værløse foran med 18 ved pausen og hvis ikke der skete noget overraskende var der vist ingen tvivl om resultatet.

Kaninerne kom med et lille comeback lige efter pausen og hentede 8 points ind på Værløse men stadig blev Værløse ved med at score og Rabbitsforsvaret var ikke overbevisende. Midt i perioden kommer Mikkel Plannthin i gang rent scoringsmæssigt og får lagt gode points i kurven ligesom der kommer mere hastighed på angrebsspillet hos kaninerne.

Et grimt uheld for Donald Rutherford på baglinjen gjorde, at han måtte forlade kampen med endnu en forvreden ankel efter kun 20 minutters spilletid. Forspringet for Værløse skrumpede dog ind og inden de sidste 10 minutter er de kun foran med 6, 62-68, alle muligheder var åbne for kaninerne igen.

Svendborg starter igen bedst og kommer foran i kampen, 71-70 efter 4 minutter på mere godt spil fra Mikkel Plannthin og Niels Degn. Adama Darboe rammer på sine skud og fra at havde været stort set usynlig, kommer han også i gang med en meget flot periode og masser af drev. Værløse slog igen og det momentum holdet havde i hele 1. halvleg var så småt på vej igen. 4-12 hed det run og nu skulle der strammes op, hvis kampen skulle vindes for vinderne af grundspillet. Der blev strammet op men i dag var det for sent og et godt spillende Værløsemandskab viste, at kvartfinalerne ikke er givet på forhånd. Selv om Darboe slutter med en lang treer og to sikre straffekast var det en kende for sent for kaninerne der må se sig slået på hjemmebanen. Værløse ville det mere i dag og vinder fortjenet med 3.

For kaninerne scorede Claus Magaard i dag 19 points (5/10 på treeren), 16 til Adama Darboe, 15 til Mikkel Plannthin og 12 til Greg Washington. Donald Rutherford der forlod banen efter kun 20 minutter med endnu en skade havde 10 points.

For Værløse scorede den dynamiske duo, Justin Baker 31 og Richard Delk 17. Peter Møller havde 14.