Nyheder

MEST SCORENDE DANSKER ER TILBAGE

Aalborg Vikings kan med i dag præsentere spiller nummer to til årets Basketligatrup, i 23-årige Mads Kofod Rasmussen. 

Det er anden sæson i vikingetrøjen for den gennembrudsstærke forward på 195 centimeter, efter han i sidste sæson kom til klubben fra Virum Vipers i 1. division i forbindelse med et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Vikings head coach Mads Olesen var Kofods lærer på Sportshøjskolen, hvor den unge forward tog en uddannelse som baskettræner:

”På Sportshøjskolen havde vi en rigtig god chance for at arbejde med Mads’ individuelle færdigheder, samtidig med at hans spilforståelse havde rigtigt godt af det indgående studie af basketballsporten, man er nød til at foretage i Diplomtræneruddannelsen. Jeg glæder mig derfor i år til at Mads tager endnu et skridt op fra ungt talent til etableret ligaspiller for Vikings.”

I 2012-13 var Kofod Vikings mest scorende dansker gennem sæsonen med et snit på 8.11 point. Pointene kom som oftest på drives til kurven, der er Mads’ spidskompetence, men i løbet af sæsonen begyndte han også at kunne sætte 3-pointsskudet, hvilket har gjort ham sværere at dække. 

”Der er ingen tvivl om at Mads er blevet en mere komplet spiller”, siger coach Olesen, ”og vi vil fortsætte med at udvikle hans spil, så det bliver sværere for modstanderne at læse ham, og jeg forventer også han udvikler sit reboundspil, da han er en meget fysisk stærk spiller”. 

Selv forventer Kofod at fortsætte den positive udvikling han har været inde i siden skiftet fra 1. division:

"Personligt er målet for mig, som altid, at fortsætte min udvikling og blive den bedste basketballspiller jeg kan blive. Både ved at træne og forbedre de ting jeg er god til, men også ved at arbejde på de ting, der endnu ikke er mine spidskompetencer. Sidste år fik jeg etableret mig som en solid starter i ligaen, og det vil jeg bygge videre på med hårdt arbejde hvert minut på banen." 

Kofod ser positivt på Vikings chancer for at forbedre sig fra sidste års 8. plads i ligaen:

"Med det jeg ved om holdet, og med de tilføjelser jeg ved kommer, er min forventning at vi bygger på det vi lærte sidste år, og etablerer os som et solidt midterhold. Sidste år fik vi drillet nogle af dem der har væsentligt større budgetter end os, og det er også min forventning at vi kan komme til det i den kommende sæson"

Udover at spille for Vikings skal Mads også studere Engelsk på Aalborg Universitet, og anvende sin diplomtræneruddannelse som træner i Aalborg Basketball Klub.