Nyheder

foto af: Trine - Fototrine.dk

LIVE-basket: Danske bjørne på europæisk opgave

Et spændende Bakken Bears-mandskab skal onsdag aften forsøge at få et godt afsæt i europæisk regi, når irske Hibernia kommer på besøg. En kamp, som kan ses direkte på www.kanalsport.dk.

De forsvarende danske vicemestre fra Bakken Bears har fået en god indledning på den nye sæson i Basketligaen, hvor det er blevet til fem sejre ud af lige så mange mulige.

Onsdag aften tager de stærke aarhusianere så hul på endnu en turnering, når det går løs i Fibas Europa Cup mod irske Hibernia. En spritny turnering, der dog er god grund til at tage seriøst.

- Det er en helt ny turnering, men det vil altid være et kæmpe boost for ligaerne og de respektive klubber, hvis man kan går ud i Europa og laver en god præstation. Til forskel fra Euro Challenge-turneringer er der denne gang mulighed for at få noget økonomisk med sig, hvis man kommer langt, siger Nicklas Seeberg, medkommentator på KanalSport.dk.

Aftenens irske modstandere fra Hibernia kan blive et interessant bekendtskab for de danske basketfans. Holdet spiller ikke sammen til daglig, men er specielt udvalgt blandt de bedste i Irland.

- Lige præcis Hibernia-kampen er det svært at spå om. Ikke kun fordi det er Europa Cup-premieren, men fordi Hibernia er et hold, der er sammensat på en noget usædvanlig måde. Det er de bedste spillere fra den irske række, samt en række irske landsholdsspillere, der altså ikke spiller sammen til daglig. Jeg ser virkelig frem til at se, hvor meget "larm" Bakken Bears kan lave i denne sæson, da jeg synes de har et spændende hold, med mange strenge at spille på. Jeg er positiv, og hvis jeg skal se mod Europa med danske briller på, så synes jeg faktisk at muligheden er der for at komme langt i år, så det er "bare" om at gribe muligheden, påpeger Nicklas Seeberg.

Han fortæller i samme forbindelse, hvilke Bakken-spillere der er værd at holde et vågent øje med i aftenens europæiske dyst.

- Som jeg nævnte før, har Bakken Bears mange strenge at spille på, men hvis man skal kigge på de mere underholdende spillere, synes jeg der specielt er to der springer frem. Darko Jukic er vendt hjem til Basketligaen, efter han var med til at vinde det svenske mesterskab, og han er en spiller, der også kan komme op i det øvre luftlag. En der også kan det, er den nye profil under kurven, Michel Diouf, der er stor, atletisk og på nuværende tidspunkt Bears´ bedste rebounder samt topscorer. Bakkens nye spanske point guard er også en spiller, der kan lave mange point på meget kort tid, så ham skal Hibernia passe på, slutter Nicklas Seeberg.

Aftenens dyst i ”Smilets By” kan følges direkte på KanalSport.dk fra kl. 18:10.

Billede af: Fototrine.dk