Nyheder

Kaninernes 3. plads i overhængende fare

Onsdag aftens kamp mellem Svendborg Rabbits og Randers Cimbria blev en spændende men ikke særlig velspillet kamp.

Hjemmeholdet kæmpede hele kampen med dårlige skudprocenter og måske var det efterveer fra pokalfinalen i lørdags i Horsens, hvor Rabbits også spillede dårligt.

Den tendens skal Rabbits have gjort noget ved for der er meget  tæt i feltet mellem nr. 2-5 i PRO A. Randers vandt fortjent kampen i kaninhulen, 69-72 efter perioderne 15-19, 19-23, 21-18 og 14-12, selv uden borgmesteren der var blevet i Randers grundet mandeinfluenza.

Randers kom bedst fra start og så sig aldrig tilbage, 1-9 efter 5 minutter. Kaninerne hang gevaldig i bremsen og især i forsvaret var der store mangler, samtidig ville bolden ikke i kurven på mange forgæves forsøg. Efterslæbet på 8 blev aldrig gennem hele kampen hentet selv om det var tæt til allersidst men Randers fik det de kom efter, nemlig en sejr og nu står det 2-1, begge hold har vundet deres kampe på udebane. Det blev også 9-18 inden kaninerne fik pyntet lidt inde den første pause.

Randers stak af fra 2. periodes start med 8 ubesvarede points og 16-27 fik lydtrykket fra fans’ne fra sydfyn til at lukke ned. Måske var stemmerne brugt for meget i lørdags.

For Randers viste Casper Stage med 10 points i perioden høj høj klasse og det kaninerne sidst slog Randers på nemlig insidespil, blev ikke brugt i dagens kamp. Hele tiden skulle der dribles og dribles og der blev skudt fra trepointslinjen uden held. Den ellers gode stime fra kaninerne med at flytte bolden rundt var gemt væk. Tre trepointsskud fra hjemmeholdet sluttede perioden og med 4/30 fra den distance kunne kaninerne ikke ændre på, at Randers førte ved pausen 34-42. 1. halvleg sluttede lettere dramatisk da Mathias Kelly blev skubbet efter klokken havde lydt. Det mente Jacob Enevold han skulle blande sig i så det betød teknisk fejl til Enevold og usportslig til Rasmus Bach. Således startede 2. halvleg med to straffe til Kelly og et til Charlie Burgess.

Nu var der dømt comeback til kaninerne for der lå lidt momentum hos hjemmeholdet og Rabbits vandt da også 3. periode med 3. Det betød +5 til Randers inden de sidste 10 minutter. Hjemmeholdet spillede dog ikke deres kort rigtigt og angrebsspillet kom aldrig rigtigt i gear. Der blev strammet op i forsvaret men helt elendige skudprocenter afgjorde kampen til fordel for Randers. Med halvandet minut igen fik Rabbits scoret til 69-72 men selv med bolden i de sidste 17 sekunder magtede kaninerne ikke at få sendt bolden af sted og det betød at Randers der i dag spillede bedst fortjent vandt opgøret.

For hjemmeholdet scorede Jeremiah Ingram 15, Derrick Wilson 13 og Zach Charles 12. Hos Randers spillede Brantley Bynum en god kamp med 21 og 10 rebounds, Dee Franklin havde 18 og 8 rebounds og Casper Stage også med en meget flot kamp, 15 points og 8 rebounds.

Foto er leverete af Tom Andreasen – Fotografi