Nyheder

Kaninerne vandt igen over Team FOG Næstved

For 4. gang i sæsonen og for 3. gang i turneringen vandt Svendborg Rabbits mod Team Fog Næstved og har dermed en lille fordel i tilfælde af pointlighed når turneringen går på held.

Kaninerne viste igen god moral og fightervilje selv om det var en tæt og spændende kamp lørdag eftermiddag i kaninhulen foran knap 800 tilfredse tilskuere. Kampens resultat, 88-80 efter perioderne12-16, 23-18, 18-19 og 35-27.

Hjemmeholdet havde i Derrick Wilson og Mikkel Plannthin kampens bedste i dag med hver 25 points. Derudover havde Wilson 8 rebounds og 10 steals og en effektivitet på 41 !. Mikkel Plannthin som vanligt særdeles godt skydende med over 90 % på straffe og en FG % på 70.

Hos Næstved var dagens bedste Anton Shouwin med 20, Kentwan Smith og Jordan Session hver 14.

Rabbits var ugæstfrie og startede godt ud med tempo og scoringer, 9-2 efter 6 minutter. Næstved kom godt igen anført af Philip Hertz og Kentwan Smith. Hjemmeholdets hårde program med sidste kamp torsdag i Kronjylland mod Randers var ikke at spore og der blev gået til stålet gennem hele kampen. Det var også nødvendigt for Næstved var kommet for at få revanche efter 3 nederlag til kaninerne i sæsonen og en glippet pokalfinale.

2. periode lagde Rabbits lidt afstand med en fantastisk spillende Derrick Wilson. Wilson var overalt og gjorde sig ud over 10 points også bemærket med masser af steals. Næstved kom dog igen og førte midtvejs i perioden 17-29, hvorefter en timeout gav momentum til hjemmeholdet og 13-1 run. Hjemmeholdet foran med 1 ved pausen, 35-34.

Næstved gjorde det godt efter pausen. 10 hurtige points fra fra Jordan Session og spillet flød mere for spillerne fra Sydsjælland. Kaninerne havde svært ved at komme til afslutninger fordi Næstved havde strammet gevaldigt op i forsvaret. Perioden meget jævnbyrdig og Rabbits tillod at brænde 12 straffekast i de første tre perioder. Det så ikke godt ud, henset til, at kampen måske kunne blive afgjort fra linjen da den var helt tæt inden de sidste 10 minutter, 53-53.

Straks fra starten af sidste periode viste kaninerne tænder som på logo’et. Der var ingen træthed at spor hos Rabbits der lagde fra land med endnu et run, 12-2 og foran med 10. Så var det Næstveds tur med 2-10 og 67-65 med 5 minutter tilbage af kampen. Det var nu det skulle vise sig om Rabbits’ meget tætte program og mange skader var udslagsgivende.

Jordan Mathews scorede 7 points midt i perioden men hos hjemmeholdet var Mikkel Plannthin bare rigtig god igen i dag. 15 points fra hans hånd og 10 mere fra Derrick Wilson og fra 70-68 kom Rabbits ikke bagud mere i den kamp. Straffekastene blev afgørende men i sidste periode hvor trætheden ellers skulle melde sig scorede Rabbits på 11 ud af 12 og afgjorde dermed kampen til egen fordel. En rigtig fighterindsats af Rabbits der igen henviste Næstved til 4. pladsen i PRO A.

Nu har kaninerne kampfri indtil pokalfinalen på lørdag i Forum Horsens. Team FOG Næstved spiller på torsdag mod netop kaninernes modstander i pokalfinalen, nemlig Horsens IC.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi”.