Nyheder

Kaninerne i endnu en semifinale

Det blev en serie på 3-0 til kaninerne efter kamp 3, hvor Randers i starten sloges hårdt for at trække serien i langdrag. Det lykkedes ikke for Kronjyderne selv om de startede bedst og var meget træfsikre fra distancen. Kaninerne slog igen og efter at have tabt første periode vandt hjemmeholdet de sidste tre og dermed kampen 106-91, efter disse perioder:  25-28, 29-20, 28-20 og 24-23.

Bonell Colas spillede bedst i kampen med 35 points 6 rebounds og 3 blocks men det var ikke nok. Randers går på sommerferie og kaninerne skal møde Horsens IC i semifinalen. Første kamp onsdag den 8. april i Horsens.

Randers lagde bedst fra land med ikke mindre end 6 trepointsscoringer i 1. periode og ret hurtigt kom hjemmeholdet bagud med 5-13. Mikkel Plannthin gjorde ellers hvad han kunne med 9 points i perioden men Randers bed godt fra sig og modsat de to tidligere opgør i serien var Kronjyderne klart  bedst i startfasen. Mike Nielsen med to af de lange og endnu to points. Ellers var det Randers’ topscorere Bo Colas med 9 points der kunne trække Randers ind i 2. foran med 3.

Kaninerne fik stabiliseret forsvaret og de mange turnovers fra Randers kostede i den anden ende. Rabbits løb boldene ned i halsen på Randers og efter kun 4 minutter af 2. var Rabbits foran igen. Det ville Bo Colas ændre og det gjorde han med meget flot insidespil og hjemmeholdet måtte igen indse, at træerne ikke vokser ind i himlen.

Intet kommer af sig selv, der skal kæmpes for det og kampen vendte igen i slutfasen inden pausen, hvor Randers spillede dårligt forsvar og hvor hjemmeholdet kom godt igen og foran for alvor. Der blev skabt et forspring inden pausen på 6 og den føring blev derefter kun udbygget. Rabbits var således ikke bagud mere i den kamp.

Et 12-3 run afgjorde forestillingen. Hjemmeholdet foran med +16 midt i perioden og inden de sidste 10 minutter var stillingen +14 i kaninernes favør. For hjemmeholdet var scoringerne fordelt ud på 7 spillere imens Randers havde dagens bedste i Bo Colas der med 8 i 3. forsøgte at holde stand.

Bo Colas fortsatte selv om kampen var tabt. 12 points i sidste periode til den lange amerikaner der dermed sluttede sæsonen i overbevisende stil men også med behov for pause. Damian Ocana med 11 points var sit holds bedste i sidste periode og han kom med stor energi og flot angrebsspil, 16 points på 14 minutter, så absolut godkendt. Antonio Porta blev ved og ved og piskede sine holdkammerater fremad banen og det gav pote. Endnu en flot kamp af Antonio Porta.

Der var ingen spænding i de sidste 10 minutter og stemningen var efterhånden god i et godt besøgt Svendborg Idrætscenter.

For Svendborg Rabbits blev topscoren i dag Antonio Porta med 21 points, 7 assists  og 2 steals, Johnell Smith havde 18 points og 6 assists og 4 steals, 16 til Damian Ocana, 13 til Mikkel Plannthin og 6 assists, 12 til Will Paul og 7 rebounds.

Hos Randers scorede Chris Nielsen 23 og 5 assists, samt Mike Nielsen med 11. 8 hver til Casper Stage og til Reno Silars.