Nyheder

Kan Hørsholm drille Bakken Bears - igen

Når Hørsholm 79ers her til aften tager imod storholdet fra Bakken Bears i Basketligaen, bliver det med mere spænding en man kunne forvente først i sæsonen.

Bakken Bears har vundet 13 mesterskaber siden 1997. Alligevel lykkedes det i sidste sæson Hørsholm at skabe en af ligaens største overraskelser, da man slog Bakken i Hørsohlm hallen - med hele 39 point, 107-69.

Bakken Bears er da også stadig en af favoritterne til at vinde Basketligaen igen i år, mens Hørsholm kun vandt en af sæsonens første syv kampe. Hørsholm er i løbet af året blevet et stærkt hold under den spanske træner Rafa Monclova, især efter jul, hvor nordsjællænderne har tilføjet profilerne Jonathan Gilling og Drew Maynard. Rafa Monclova frygter da heller ikke Bakken Bears:

- Det er blevet tid til at spille imod de allerbedste klubber i Danmark, og det er noget jeg ser frem til. At konkurrere mod eliten af ligaen, er godt for os som hold. Efter en dårlig start på sæsonen, med seks nederlag i de første syv kampe, er vi efterfølgende gået 8-5, hvilke viser vi er på rette vej. Vi vil forsætte med at arbejde hårdt og vise et konkurrencedygtigt niveau.

Der er lagt op til et begivenhedsrigt opgør, når østjyderne kommer til hovedstadsområdet. Bakken ligger i øjeblikket på tredjepladsen i ligaen, med 13 sejre, hvilket er en enkelt mindre end Team Fog Næstved. På grund af Bakkens pakkede Europacupprogram, har århusianerne dog spillet fem kampe færre end Næstved, så der er god grund til at tro, Bakken ender som nummer to.

Bakken har ikke tabt i seks kampe i træk og ligner en klub som igen i år skal spille med om guldet. Dette har dog ikke tidligere skræmt 79’ers, som i af januar sluttede Svendborgs stime på syv sejre i træk.

Hørsholm havde en hård start på sæsonen, men efter tilføjelse af både Gilling og Maynard, har holdet vundet fire ud af de sidste fem kampe, og ligger nu nummer fem, blot fire point fra Svendborg på fjerdepladsen.

79ers og Bears mødtes i midten af oktober i en af sæsonens første spillerunder, og her gik bjørnene sejrsrigt fra Hørsholmhallen 68-76, i en kamp hvor 79ers amerikaner Ley Okoloji ellers gjorde sit, med 25 point og 15 rebounds, i forsøget på at give nordsjællænderne sejren.

De to hold skal mødes tre gange i de sidste otte spillerunde inden slutspillet og disse kampe bliver uden tvivl afgørende for slutplaceringerne i grundspillet for begge hold.