Nyheder

Interview med Wolfpack forward Andreas Meilby

Wolfpack forward Andreas Meilby er efterhånden en kendt figur i Basketligaen, hvor han nu spiller sin syvende sæson. Den 27-årige Meilby har siden sin retur til Wolfpack i 2018 udviklet sig, og han scorer lige nu 9,7 point per kamp – det bedste i karrieren.

Har hans forbedringer noget at gøre med alder? Modenhed? Tilgang til spillet?

Jeg (Morten Stig Jensen) tog en snak, samt et kig opad, med den 203-centimeters høje Meilby omkring hans karriere.

Du er lige nu i det, der oftest beskrives som en spillers bedste alder. Er det noget du kan mærke, når du træder på banen i henhold til hvordan du tænker spillet, samt har styr på fysikken/taktikken, osv?

Ja, det syntes jeg klart at jeg kan. Det er et andet overskud man løber rundt med på banen, end tidligere i karrieren. Det er nok især fordi at jeg har bedre kendskab til min krop og hvordan jeg skal forholde mig til forskellige situationer. Generelt bare mere erfaring.

Sidste år var du blandt ligaens bedste reboundere, hvilket kom lidt ud af ingenting. Der var ikke en fortid med store tal på glasset, eller nogle statistiske parametre, der indikerede, at du havde det i dig. Var det et spørgsmål om rå dedikation, eller et ønske om at blive mere nuanceret på banen, der gjorde det?

Det handlede ærlig talt mere om rå dedikation. Og så fik jeg også nogle af de nemmere rebounds sidste år a la (Russell) Westbrook. Jeg vidste, at jeg havde det i mig, og det var en af de ting jeg prøvede at bidrage allermest med sidste år, hvorimod vi nok har et bedre reboundende hold i år.

Du brugte en del af dine unge 20'ere på primært at være en spot-up skytte. Med tiden er du blevet mere komfortabel med bolden i hænderne. Hvordan skete det?

Jeg startede jo som point guard tilbage i mine Glostrup dage, så jeg føler altid at jeg har haft det i mig og været komfortabel med at håndtere bolden og lave plays. I år har jeg prøvet at være mere aggressiv i at gå mod kurven og det har været et af mine fokuspunkter.

Du har førhen talt med mig omkring det at være aggressiv og være den, der tvinger spillets gang. Hvad kræver det at tage spillet i egen hånd og vide man kan påvirke kampens resultat?

Det kommer meget af selvtillid og det du spurgte om før i at være i ens “bedste” år. Man føler sig bedre tilpas og mere afklaret med hvem man er. Jeg spiller simpelthen bedre når jeg er aggressiv, kommer til kurven og får stoppet min mand én-mod-én. Derfor er det vigtigt at prøve at tvinge spillets gang til ens fordel.

Foruden det åbenlyse svar, at du og dit hold gerne vil vinde kampen, hvad er derudover det vigtigste for dig at opnå, når du træder på banen?

Det er at være en afgørende faktor for holdet. Om det er i en sejr eller et nederlag, så vil jeg gerne være en af dem der har sat et aftryk på kampen. Jeg har været anonym for længe i min karriere og det gider jeg ikke mere.

Har du nogle specifikke mål i sigte for karrieren, som er mere individuelt orienteret?

Jeg vil gerne prøve at komme ind over landsholdet, og se hvordan jeg står der ift mine peers. Derudover vil jeg gerne være en afgørende faktor, der gær forskellen for, at Wolfpack kommer op og spiller om de sjove pladser.

Du kan se Andreas og Wolfpack spille mod Bakken Bears den 28. februar klokken 19:00, direkte på Fanseat.com