Nyheder

Hørsholm henter notorisk vinder

Vindertyper kan man aldrig få nok af og Hørsholm 79ers har netop ansat en af dem. Det er 23-årige Connor Beranek, der kommer fra Nebraska i USA, via et år som professionel i Spanien. Beranek har vist sig som en vinder på alle niveauer, lige fra high school, hvor han vandt statsmesterskabet tre ud af fire år, til det første år i Europa.

Hørsholms cheftræner Rafa Monclova har netop også bidt sig fast i Connor Beraneks vinderinstinkt, da klubben kiggede efter spillere:

-Vi går efter at have et ekstremt konkurrencedygtigt hold næste sæson, og vi vil have spillere med den mentalitet. Vi prøvede faktisk at få ham sidste sæson, men det lykkedes ikke, men nu får vi en spiller, der både er vinder og kan score masser af point.

Connor Beranek har vist vinderinstinktet på alle niveauer, helt fra 2009, da han med Ravenna high school vandt det første af tre statsmesterskaber i Nebraska, over en collegekarriere med masser af individuelle præstationer og sejre for holdet, til et første år som professionel, der bød på flere finaler i Spanien.

Som bedste spiller på et high school hold med tre mesterskaber, var Beranek eftertragtet, men han endte med at spille for sin hjembys University of Nebraska Kearney, i collegerækkens 2. division, hvor han er at finde som nummer to på listen over spillere med flest point pr. kamp med 21,5 – i en sandwich mellem to NBA-spillere fra 70’erne og 80’erne.

I hans sidste år på universitetet scorede han hele 25,2 point pr. kamp, hvilket var femte bedst i hele USA, og han blev da også valgt som ligaens bedste spiller og til diverse all star hold, herunder blev han som en af de 15 bedste spillere i Division 2.

Også i tabellen var Connors ankomst tydelig. Sæsonen inden han startede på universitetet vandt man bare syv af 26 kampe, mens det allerede næste år blev til 15 af 28. I hans sidste sæson, 2015-16, blev det til sejre i 21 af 33 kampe og en tur i slutspillet i NCAA Turneringen.

Efter collegekarrieren var det naturligt for Beranek at gå den professionelle vej og første skridt på den stige blev den spanske tredje division, LEB Silver, med Carrefour Avila. Også her var Beraneks ankomst lig med succes. Holdet endte på en femteplads i ligaen, den bedste placering nogensinde, og nåede samtidig både LEB Silver pokalfinalen og slutspilsfinalen, begge for første gang i klubbens historie.

I Spanien scorede Beranek 16,3 point og tog 7.6 rebounds pr. kamp – og han fik ikke mindst værdifuld erfaring. Beranek mener selv, at året i Spanien kommer til at betyde meget for præstationen i Hørsholm:

-Shocket ved at være i et nyt land vil stadig være der, men nu har jeg erfaring i at håndtere det og det hjælper, at alle i Danmark taler engelsk. Samtidig kender jeg trænerens spanske spillestil og det er også en fordel.

Adspurgt hvad hans største forcer er som spiller, peger amerikaneren selv på at han er alsidig:

-Jeg kan score, rebounde og spille flere positioner, og så er jeg ekstremt konkurrencepræget og villig til at gøre hvad holdet har brug for, for at vi kan vinde.

Beranek ankommer i Danmark i august til en trup, der allerede er forstærket med den amerikanske power forward Matt Bonds og tre unge talenter fra Værløse i Martin Poulsen, Asbjørn Nerlov og Nikolaj Boje Bank.