Nyheder

Hørsholm 79ers vinder kvartfinale 3 med mindst mulig margin over SISU

Ingen af holdene var foran med mere end otte point og spændingen og stemningen blandt de 800 tilskuere var enorm, helt hen til afslutningen i sidste minut, da SISU gæstede Hørsholm i Basketligaens kvartfinale tre.

Kampen blev ikke afgjort før Hørsholms Jyles Smith iskoldt satte to straffekast med 8,4 sekunder igen til slutstillingen 74-73 og SISU missede på hornet.

Hørsholms Jyles Smith havde en stor hånd med i sejren, med 19 point og 10 rebounds og han sagde efter kampen, at det bare handlede om at kæmpe, fordi Hørsholm nede 2-0 havde ryggen mod muren og var tvunget til at vinde:

-Det handlede bare om at kæmpe. Det kunne hve været vores sidste kamp, så det var bare med at komme med alting og det gjorde vi så. Det var en fantastisk atmosfære at spille i. I aften var publikun faktisk en stor grund til at vi vandt. De involverede sig virkeligt i kampen og fik os gjort helt klar til at spille.

Publikum så en kamp, der bølgede frem og tilbage. Hørsholm kom bedst fra start, med fire tre-pointere de første otte minutter, hvilket gav en 18-10 føring. Det var især vigtigt at anfører Frederik H. Nielsen kom i gang med to tre’ere efter han ikke scorede i kamp to. Det betød, SISU måtte komme tættere på ham og så fik han plads til at kreere for andre.

SISU lagde sig ikke ned og kom stærkt tilbage med en scoringsstime på 16-2 indtil midten af anden periode, hvilket bragte gæsterne foran med fire, 22-26. Det blev starten på en lang periode på 30 minutter, hvor SISU var foran. Hørsholm kom flere gange indenfor et point, men hver gang svarede en af SISUs stærke udenlandske trio Derrick Wilson, Kyle Dranginis eller Baru Adjehi igen.

Vi skulle helt hen i kampens sidste 10 sekunder inden Hørsholm kom på lige igen. SISUs Victor Lorenzen scorede et layup til 70-73 på et layup med 54 sekunder igen, men missede det ekstra straffekast. Hørsholm tog timeout og gav efterfølgende bolden til Marvin Dominique i posten. Han blev dobbelt teamet og Tanner McGrew fejlede ham og på grund af holdfejl fik Dominique to straffekast, som han sikkert satte til 72-73.

SISU spillede nu 24-sekunders-uret helt ned og fandt en helt fri Anders Haas, der missede med 24 sekunder igen. Hørsholm satte disciplineret et angreb op og fandt Jyles Smith i posten, hvor han blev fejlet af Victor Lorenzen, der skubbede med hele kroppen i forsøget på at holde Smith fra at score.

Med 8,4 sekunder igen satte Smith begge straffekast og hele hallen forventede en SISU-timeout, men den kom aldrig. SISU valgte at give Derrick Wilson bolden og han driblede sig til et skud 1-mod-1 med Frederik H. Nielsen, men det kom ikke i nørheden af at gå i og Hørsholm vandt 74-73, hvilket fik fansene til at storme banen.

Med sejren reducerede Hørsholm til 1-2 i kvartfinaleserien, hvor næste kamp spilles torsdag 30. marts i Gentoftehallen. Det er endnu en vind-eller-forsvind-kamp for Hørsholm, mens SISU kan sikre sig en plads i semifinalerne med en sejr.

Foto er leveret af Markus Kluge.