Nyheder

Hørsholm 79ers vinder i endnu en thriller over Randers Cimbria

I en kamp med fire tekniske fejl og masser af fight blev det i sidste ende gode præstationer med bolden, der gjorde forskellen, da Hørsholm 79ers tog første stik i kvartfinaleserien mod Randers Cimbria. En velspillende Tosin Mehinti, med fem dunks og 24 point, førte an i løjerne i en ekstremt underholdende kamp.

Hørsholm kom bedst fra start med otte hurtige point fra Matt Bonds, der hjalp med at sende hjemmeholdet i front 14-4 og derefter trådte Tosin Mehinti i karakter. Den 208 centimeter høje center smed tre dunks i kurven inden for to minutter og det sidste sendte hallens 800 tilskuere i ekstase – og Mehinti fejrede også selv så meget, at dommerne kvitterede med en teknisk fejl.

Efter kampen sagde Mehinti med et grin:

-Det var min første tekniske fejl nogensinde, i hele min karriere. Jeg synes ikke, jeg provokerede, men det tager vi med.

Aspurgt om hans 24 point, der er profkarrierens bedste, fokuserede han i stedet på den energi, han og holdet kom ud med:

-Vi skulle jo være aggressive, for vi ved Randers spiller fysisk, så det må vi matche. Det er sådan de spiller og det er bare en del af gamet og så må vi bare kontrollere de ting, vi kan og rebounde og spille forsvar. Så kom pointene bare til mig.

Hørsholm fortsatte pragtspillet det meste af første halvleg og var midt i anden periode foran med 45-28, men så svarede Randers – som de har for vane – igen. Tosin Mehinti måtte gå til bænken med tre fejl og det hav plads til Randers’ Deuce Bello, der scorede 18 af Randers’ 21 resterende point inden pausen og det var nok til at Randers krøb tæt på inden pausen og kun var bagud 56-48.

Udeholdets gode spil fortsatte efter pausen, hvor de scorede halvlegens første 10 point efter sløset spil af Hørsholm, der smed nogle bolde væk. Devon Thomas sendte Randers i front 56-48 inden Hørsholm igen fandt melodien med en scoring fra Matt bonds og en tre’er fra Sebastian Dalsgaard. Kort efter fulgte Ty Sabin op med fem hurtige point og da Tosin Mehinti blev sendt på banen, kvitterede han også med seks point og Hørsholm var nu i front 73-64.

Det satte følelserne i kog hos Randers, der i løbet af kampen trak tekniske fejl til både coach Erik Olsen og to spillere. Randers er imidlertid et hold, der lever på følelserne og det gav også ekstra kampgejst, som holde brugte til at tække på 76-76 inden fjerde periode.

Fjerde periode tilhørte til gengæld Hørsholm, selv om det tog lidt tid at komme i gang. I periodens første seks minutter scorede Randers kun en enkelt gang, ved Devon Thomas, mens Tosin Mehinti og Matt Bonds fortsatte med at hælde point i for Hørsholm.

Unge Martin Poulsen spillede i denne periode en afgørende rolle med sit forsvar, idet han fik fingrene på nogle bolde og fik slået dem løs, hvilket var en stor del af grunden til Randers’ problemer med at score. Da han og Frederik Hougaard Nielsen så satte tre-pointere til 92-79 med tre minutter igen, så kampen afgjort ud.

Det eneste, der virkede til at kunne redde Randers, var en pointeksplotion fra ligaens topscorer gennem tiden, Chris Nielsen, der har vundet mange kampe i de sidste minutter. Denne aften udeblev magien dog, på trods af at han fik løbet sig fri flere gange. Det tætteste Randers kom, var da Jerrell Williams scorede til 94-84 med lige over et minut igen, men Matt Bonds satte ro på med point nummer 28 og 29 på aftenen og Hørsholm endte med at vinde 99-86.

De to hold mødes i kamp to i Randers torsdag, inden kamp tre spilles i Hørsholm mandag 26. marts. Der spilles først til tre sejre, så serien kam potentielt gå i fem kampe. Vinderen møder vinderen af serien mellem Horsens IC og Stevnsgade SuperMen, hvor Horsens i den første kamp levede op til favoritværdigheden med en sejr på 97-69.