Nyheder

Hørsholm 79ers vil lege med topholdene efter storsejr over Svendborg Rabbits

Hørsholm 79ers viste onsdag aften at de sagtens kan spille med topholdene i Basketligaen, da Svendborg Rabbits kom til Hørsholmhallen og tabte stort.

Med en ekstremt fokuseret forsvarsindsats holdt Hørsholm Svendborg på kun 55 point og de frustrerede gæster indhentede tre tekniske og en diskvalificerende fejl i en sikker 86-55 sejr til Hørsholm. Samtidig havde Hørsholm en ny helt.

Aftenens helt i Hørsholmhallen var det lokale stortalent Mathias Bæk, søn af assistenttræner og Hørsholmlegende Lars Bæk. Den yngste Bæk blev aftenens topscorer med 17 point og heraf var de 15 scoret på fem tre-points scoringer.

-Det er altid dejligt at vinde og selv om jeg vidste, vi havde en god chance for at spille mod Svendborg, havde jeg sgu ikke regnet med, at jeg kom ud og scorede 17 point. Jeg har kun ramt fem tre’ere før i ungdomskampe, men jeg kan jo kun takke de andre for at finde mig. De kiggede efter mig til sidst.

Det bekræftede Hørsholms amerikanske profil Jyles Smith:

-Hver gang jeg så ham til sidst forsøgte jeg at give ham bolden. Det var næsten ligegyldigt, hvor han var på banen, jeg ville bare have ham til at skyde.


Hørsholms træner, Rafa Monclova, fokuserede også på unge Bæk:

-Vi spiller de unge danske spillere, fordi vi tror på dem. Vi sætter Mathias på banen, fordi vi ved, han kan gøre det. Vi er efterhånden det eneste hold i ligaen, der tror på de danske spillere. Jeg tror på danske spillere. De er klar til at kæmpe for det og så får de chancen. De viser, at de kan spille i Basketligaen.

Hørsholm grundlagde sejren på rigtigt godt forsvarsspil fra anden periode og fremad. I de tre sidste perioder scorede Svendborg kun henholdsvis otte, tolv og fjorten point og det frustrerede tydeligt gæsterne. Inden pausen blev det til to tekniske til Amadou Zaki og efter pausen trak Nana Harding en i en timeout og til sidst blev en frustreret Alexander Bak diskvalificeret på sin gamle hjemmebane.

Efter første periode var scoren 24-21, men i løbet af anden periode opbyggede Hørsholm et forspring på 44-29 bag en rigtigt velspillende Frederik H. Nielsen, der scorede otte point og satte holdkammeraterne op.

I resten af kampen var Hørsholm i førersædet og sejren blev cementeret i de første fem minutter af fjerde periode, som Hørsholm vandt 13-3, hvilket bragte hjemmeholdet foran 77-41. I kampens sidste minutter tømte Hørsholm bænken og det gav Svendborg lidt spillerum og det endelige resultat blev 86-55.

Med sejren kravler Hørsholm op på en delt fjerdeplads i ligaen, sammen med Randers, mens Svendborg fortsat er på tredjepladsen, fire point foran de nærmeste forfølgere.

Hørsholm har et svært program de næste kampe, hvor Bakken, Horsens og Bakken, endnu en gang, venter. Derfor kan holdene under Hørsholm også godt begynde at puste nordsjællænderne i nakken. Det er især Næstved og SISU, der begge har fået vind i sejlene på det seneste.