Nyheder

Hørsholm 79ers tilføjer stor amerikaner

Hørsholm 79ers startede sæsonen med en svær udebanekamp mod favoritterne fra Svendborg, hvor de gjorde en god figur i en kamp, der først blev afgjort i sidste sekund. Hørsholm stillede med 11 danskere og en enkelt udlænding mod Svendborgs seks udlandsprofessionelle, men nu får nordsjællænderne lidt mere hjælp. Hørsholm har skrevet kontrakt med den 201 centimeter store Anali Okoloji, der kommer direkte fra amerikansk universitetsbasket.

Okolojo har ført en omtumlet tilværelse de sidste fem år. Det er blevet til ophold på ikke mindre end tre forskelige universiteter, efter at Okoloji var rangeret som en af de 75 bedste i hele USA på sin position, da han spillede i high school.

Karrieren startede på det højt estimerede universitet Seton Hall, men her blev det til meget begrænset spilletid og Okoloji valgte derfor at skifte til George Mason University i Virginia. Her blev det til to sæsoner, hvor den første var mest succesfuld, med 12 minutter på banen pr. kamp og et gennemsnit på 3 point. Sidst har Okoloji så spillet for Eastern Michigan University, hvor han på 17 minutter pr. kamp fik scoret 5,5 point.

Hørsholmtræner Rafa Monclova mener at Okoloju passer perfekt til Hørsholm:
Anali gør os komplette på de store positioner. Han er forward og er en ung og meget sulten spiller, der meget gerne vil udvikle sig og også hjælpe holdet med at vokse. Det er essentielt for mig at alle vores spillere er villige til at arbejde hårdt og indenfor et holdkoncept og det er Anali. Vi er et ungt hold, hvor vi alle skal have den ambition og mentalitet.

Anali er ankommet i Hørsholm mandag eftermiddag efter at kontrakten blev underskrevet lørdag. Han forventes spilleklar indenfor Styrelsen for International Rekruttering og Integrations frist på 30 dage for at behandle ansøgninger om arbejds- og opholdstilladelse.