Nyheder

Hørsholm 79ers snublende tæt på at sikre top fire efter sejr over Randers Cimbria

Med onsdag aftens sejr på 98-87 over Randers Cimbria, er Hørsholm 79ers snublende tæt på at have sikret sig en top fire placering og dermed hjemmebanefordel i kvartfinalerne. Hørsholm var igen stort foran på hjemmebane inden Randers gjorde det spændende til sidst.

Med sejren har Hørsholm 22 point for 18 kampe på en delt andenplads sammen med Bakken Bears, der her til aften slog Horsens på udebane. Imidlertid har både Bakken og Næstved på fjerdepladsen spillet færre kampe og har et lettere program resten af vejen, så det bliver svært for Hørsholm at forsvare top tre-placeringen.

Det ligner en femteplads for Randers, der har 16 point for 17 kampe og er seks point foran Svendborg på sjettepladsen. Det betyder at Hørsholm og Randers meget vel kan mødes i en kvartfinaleserie, der kan blive lige så intens og spændende, som aftenens kamp.

Som altid når de to hold mødes, var der både kontroversielle situationer og flotte scoringer. Randers startede kampen bedst, med scoringer fra blandt andet Kyndahl Hill og Charlie Burgess, mens Hørsholm ikke kunne finde bunden af kurven. I starten af anden periode kom Randers med både 19-30 og 24-32 og der blev stille blandt de 500 tilskuere i Hørsholmhallen, men så begyndte Hørsholm at ligne et tophold.          

Først scorede Matt Bonds et svært layup, Ty Sabin fulgte op med en tre’er, Conor Beranek scorede et par skud og da Tosin Mehinti så satte et af to straffekast var Hørsholm helt tæt på med fem minutter igen af perioden, 34-37. Resten af perioden tilhørte Hørsholm, der med scoringer fra blandt andet Martin Poulsen og Mikael Vincents gik i front 45-38 ved pausen.

Hjemmeholdets dominans fortsatte ind i anden halvleg, hvor der efter to minutter stod 54-40 på scoretavlen og Hørsholm havde vundet de sidste ti minutter 30-10. I løbet af resten af tredje periode udbyggede Hørsholm langsomt føringen i kampen, der også bød på lidt hårdt spil med en usportslige fejl og tekniske fejl til både Hørsholmtræner Rafa Monclova og Randersstjerne Chris Nielsen.

Kampens sidste ti minutter startede med at Ty Sabin sendte Hørsholm i front 79-56, men derfra formede resten af aftenen sig som en Rander-jagt på Hørsholms føring. Burgess, Thomas og Williams blev fejlede og satte til sammen ni straffekast og Chris Nielsen satte endnu en tre’er, men selv da Deuce Bello dunkede til 87-73 med fire minutter igen, lignede det en sikker Hørsholmsejr.

Chris Nielsen var imidlertid ikke færdig med at sætte tre’ere og da Casper Stage blev fejlet på en tre’er stod den 89-79 med tre minutter igen og sekunder senere reducerede Deuce Bello yderligere med et layup. Da Charlie Burgess så satte to straffekast til 89-83, var nervøsiteten mærkbar blandt tilskuerne.

Tosin Mehinti og Matt Bonds skaffede lidt ro på med et par scoringer med omkring halvandet minut igen og Hørsholm kunne gå ind i sidste minut med en føring på ti point, 95-85, som Randers ikke kunne hente. Hørsholm afsluttede kampen med tre straffekast fra Mikael Vincents til slutresultatet 98-87.

Efter kampen udtalte Hørsholmtræner Rafa Monclova:

-Vi spiller godt i anden og tredje periode, men vi skal kunne holde koncentrationen og lader Randers komme tilbage i kampen. Vi misser et ton af straffekast og for mig handler det om koncentration og mental styrke og det skal vi gøre bedre resten af vejen mod slutspillet.

Hørsholm missede ganske rigtigt 20 af 42 straffekast og det var den største plet på præstationen i en kamp, der trods alt sikrede top fire.