Nyheder

Hørsholm 79ers slår Team FOG Næstved i sandt topdrama

Der var drama til sidste minut onsdag aften da Hørsholm 79ers slog Team FOG Næstved i topstriden i Basketligaen.

Kampen bød på flotte dunks, tre’ere, usportslige og tekniske fejl samt spillere, der var oppe at toppes, men Hørsholm endte med at tage en sejr på 91-85 og dermed gå i front af Basketligaen, á point med Horsens.

Kampen var tæt næsten hele vejen igennem og blev først afgjort i de sidste minutter. De to hold gik ind til de sidste to minutter med Næstved foran med en enkelt 80-81, da Matt Bonds var i problemer i feltet. Han søgte en aflevering og fandt en fri Ty Sabin, der satte to point helt nede fra baglinjen.

Næstved tog føringen igen kort efter med to point fra Ray Sanders, der stjal bolden på midten af banen og løb et layup i. Med fuld opbakning fra over 900 tilskuere gik Hørsholm nu i angreb igen og det endte med at Connor Beranek fandt en fri Ty Sabin, sm endnu engang var stensikker på to point.

Næstveds helt store stjerne Troy Franklin forsøgte nu at tage ansvar, men hans skud gik forbi og Matt Bond tog hans 12 rebound i kampen, inden han blev fejlet og satte to straffekast til 86-83 med 35 sekunder igen. Næstved satte et hurtigt spil op for Philip Hertz, som også missede og så måtte Næstved igen fejle og sende Mikael Vincent til straffelinjen.

Vincents ramte et enkelt og sendte Hørsholm i front med 87-83 med 18 sekunder igen og da Devin Daley missede for Næstved og Connor Beranek satte to i for Hørsholm fra straffelinjen var kampen afgjort og de sidste sekunder var kosmetiske.

Kampen var både underholdende og dramatisk. Næstveds Kazembe Azif og Hørsholms Matt Bonds fik revet kurven rundt med dunks og Philip Hertz og Connor Beranek var oppe og toppes, uden det dog førte til mere end en usportslig fejl til Beranek. Højdepunktet var måske da Ty Sabin blev løbet ned i hjørnet af Troy Franklin, men ramte tre-points-skuddet alligevel og ligeså med det efterfølgende straffekast, så det blev til fire point i et enkelt angreb for Hørsholm.


Kampen var også rigtigt velbesøgt og Hørsholmtræner Rafa Monclova gav publikun en stor del af æren for sejren, efter han med armbevægelser kraftigt opfordrede dem til at lægge pres på sidst i fjerde periode:

-Det gjorde jeg fordi vi havde brug for dem lige dér, sagde træneren. Vi forsøger at forsvare vores hjemmebane og de er vigtige og i aften var de der. Med den støtte i ryggen spiller vi med meget mere selvtillid. De skubbede os frem og atmosfæren i hallen var fantastisk.

Med sejren, der endte på 91-85, går Hørsholm i front af Basketligaen, á point med Horsens, men med bedre målscore, dog også med en kamp mere. Lige efter kommer Næstved, to point efter, mens dark horse i toppen er Bakken Bears, der kun har spillet tre kampe og tabt en enkelt på grund af deres Europa Cup program.

Hørsholms næste opgave er i pokalturneringen tirsdag i Århus mod Bakken Bears’ reservehold fra 1. Division, EBAA, og kun to dage senere venter en TV-kamp i Ballerup Superarena mod Wolfpack. På grund af den kommende landsholdspause spiller Næstved ikke igen før 4. december, hvor Randers kommer til Sydsjælland.

Foto er leveret af Markis Kluge.