Nyheder

Hørsholm 79ers slår de nykårede pokalmestre fra Team FOG Næstved

Hørsholm 79ers kom godt i gang med februar med en sejr over Næstveds nykårede pokalmestre.

Hørsholm opbyggede en stor føring i anden halvleg, men Næstved formåede næsten at gentage weekendens mirakel og vende kampen, men Hørsholm holdt fast og tog en sejr på 82-77.

Nerverne sad udenpå tøjet hos tilskuerne i kampens sidste fem minutter, hvor Næstved forvandlede 73-60 til 74-72 med halvandet minut igen. Efter Patrick Onwenu havde gjort det til en to points-kamp, gik Hørsholm først til amerikanske Marvin Dominique, der missede, hvorefter Frederik H Nielsen fandt Mikael Vincents i fart mod kurven. Vincents blev fejlet og satte begge straffekast og det gav lidt ro for Hørsholm.

Med lige over et minut igen spurtede Næstveds Philip Hertz mod kurven, men fik den smidt til Frederik H. Nielsen i stedet for en medspiller, og så satte den rutinerede point guard ro på spillet. Han driblede gennem nogle screeninger og fandt til sidst en fri Marvin Domnique halvanden meter bag tre-points linjen, men det var ikke noget problem for amerikaneren, der satte skudet rent.

Med 47 sekunder igen var Hørsholm nu foran 79-72 og kampen burde være afgjort, men som Næstved viste i weekendens pokalfinale, behøver det ikke at være tilfældet. Gæsterne tog en timeout for at samle tropperne, men Deon Mitchell missede helt tæt på og i rebounden fejlede Cheikh Sane Mikael Vincents.

Vincents havde chancen for at afgøre kampen, men missede begge straffekast med 41 sekunder igen. I det efterføgende angreb fik Patrick Onwenu et godt tre-points skud for Næstved, men den gik ved siden af. Næstved kom alligevel på straffelinjen med 32 sekunder igen, da Mikael Vincents belv kaldt for sin femte fejl i reboundspillet. Cheikh Sane satte det sidste af to straffekast til 79-73 og da Hørsholm skulle spille bolden på banen, endte den i stedet hos Næstveds Deon Mitchell, der dog missede helt blank på kurven.

Mitchell fejlede Andreas Meilby med det samme og han gik til straffelinjen i den anden ende, hvor han ramte et af to skud med 30 sekunder igen. Med 21 sekunder igen reducerede Deon Mitchell til 80-75 og der var stadig tid til et mirakel. Næstved fejlede Frederik H. Nielsen på indspillet, men anføreren fejlede ikke. Nielsen satte sikkert begge straffekast og bragte Hørsholm foran med syv, 82-77.

Næstved fik igen reduceret til 82-77 med 10 sekunder tilbage af kampen og efter en timeout begik Frederik H. Nielsen angrebsfejl på indspillet. Næstveds angreb løb dog ud i sandet og Hørsholm kunne fejre en god start på februar.

I et ekstremt tæt midterfelt i Basketligaen kan sejren betyde meget for Hørsholm. Hørsholm er øjeblikkeligt bedst indbyrdes med Næstved, med to sejre og et nederlag, og ender de to hold á point ved sæsonens afslutning, vil det hold, der er bedst indbyrdes, ende højest.

Der er i øjeblikket kun fire point mellem Svendborg, der er på ligaens tredjeplads med 22 point, og Hørsholm, der er på sjettepladsen med 18. Alle sejre mod hold i midterfeltet kan derfor ende med at tælle dobbelt, når grundspillet er slut.

Hørsholm spiller næste gang på udebane mod SISU torsdag 9. februar, hvorefter det to dage senere er Randers Randers Cimbria, der gæster Hørsholmhallen. 

Foto er leveret af Markus Kluge.