Nyheder

Hørsholm 79ers holder trit med Svendborg Rabbits efter hjemmesejr over Team FOG Næstved

Hørsholm 79ers vandt onsdag aften, foran et begejstret hjemmepublikum, 71-68 over Team FOG Næstved i en regulær neglebider af en kamp.

Næstved var bagud 60-47 med fem minutter igen, men formåede med et kæmpe comeback at komme på 69-68 med 14 sekunder igen.

Hørsholm så længe ud til at have kontrol over kampen, med en føring på 10-13 point fra midten af anden periode og til midten af fjerde. Næstved blev imidlertid sat i gang, da Mikael Vincents blev idømt en usportslig fejl – hans femte – på et tilbageløb. Det gav Næstved to straffekast og bolden fra midten til et nyt angreb, og så var de pludseligt kun bagud med otte, 60-52 og lugtede blod.

De næste tre minutter scorede Hørsholm kun to point, mens Næstved igen og igen kunne gå til straffelinjen og sikkert sætte to skud. Vi skulle helt hen i næstsidste minut inden Moritz Lanegger missede det første af to straffekast, da han gjorde det til 66-64 fra linjen. Da havde Næstved sat 12 af 14 skud fra linjen i fjerde periode.

Modsat ramte Hørsholm kun fire af otte straffekast i de sidst 70 sekunder, men da Andreas Meilby tilføjede et layup, var Hørsholm alligevel foran 68-66 med 16 sekunder igen. Næstveds Deon Mitchell løb et layup i med 14 sekunder igen, og Næstved fejlede hørsholmanfører Frederik H. Nielsen med ni sekunder igen. Kaptajnen satte det første af to skud fra linjen og Næstved spurtede mod Hørsholms kurv for at udligne, men det gik imidlertid lidt for hurtigt for Earnest Ross, der tog tre skridt med bolden inden han driblede og blev kaldt for skridt med fire sekunder igen og scoren på 68-70.

Næstved fejlede nu Marvin Dominique, som satte sit første skud, og da det andet blev reboundet af Asbjørn Midtgaard gik de sidste to sekunder af klokken og Hørsholm vandt 68-71.

Marvin Dominique havde en dominerende kamp for Hørsholm med 29 point og ikke mindre end fem ramte tre-pointere.

-Der er altid sjovt at vinde, og det var en vital sejr for os, for at komme foran Næstved i stillingen. Vi havde brug for sejren og den kommer virkeligt til at betyde meget hen mod slutspillet. Det er især godt, at sejren kommer på baggrund af godt forsvar i de første tre perioder. Det er den bedste måde for os at vinde kampe på.

Hørsholms træner, Rafa Monclova, fokuserede på at hans hold vandt en stor kamp:

-Det vigtigste ved sejren er, at spillerne viste, at de kunne levere i en stor kamp. Næstved er et af ligaens bedste hold, men vi viser, at vi tror på det og at vi kan kæmpe os til sejren mod et godt hold. Spillerne beviser, at selv om vi langt fra har et budget som de store klubber og vi har et hold primært med danskere, så kan vi spille med alle og det skal vi alle sammen være stole af.

Med sejren holder Hørsholm trit med Svendborg Rabbits i kampen om tredjepladsen, som de to hold lige nu deler efter Svendborgs sejr over Horsens onsdag.

De to hold mødes i Svendborg – og live på TV2 Sport – torsdag i næste uge, hvor meget kan afgøres. Inden da spiller Hørsholm dog fredag mod Stevnsgade SuperMen på udebane i Nørrebrohallen. Hørsholm kan dog ikke kun kigge opad i tabellen. Næstved og SISU er kun to og fire point bagud, med masser af point at spille om. 

Foto er leveret af fotograf Markus Kluge.