Nyheder

Hørsholm 79ers gik ned mod Horsens IC

Efter en flot start på sæsonen er Hørsholm 79ers gået helt i stå de sidste to kampe.

Onsdag aften var det Horsens IC, der stod for en større afklapsning af hjemmeholdet i Hørsholmhallen, da gæsterne fra Jylland foran 576 tilskuere vandt 66-97 i en kamp, hvor Hørsholm ellers viste gode takter fra starten.

Hørsholm var foran 22-21 efter 12 minutter, efter to tre-points-scoringer fra Ty Sabin og en hver fra Sebastian Dalsgaard, Frederik H. Nielsen og Matt Bonds. Det er imidleertid ikke for ingenting Horsens er nummer et i Basketligaen og de skruede da også gevaldigt op for forsvarsindsatsen og vandt de tre næste minutter 3-15 og gik i front 25-36.

Det var for tredje gang i denne sæson den danske landsholdsspiller Kevin Larsen, der gav Hørsholm kæmpe problemer. Den 207 centimeter høje og 118 kilo tunge forward scorede 25 point og tog ni rebounds og hjemmeholdet fandt aldrig en måde at stoppe ham på.

Fra midten af anden periode fandt Hørsholm aldrig melodien offensivt. Nordsjællænderne havde det svært med Horsens’ højde og smed rigtigt mange bolde i hænderne på en forsvarsspiller i stedet for over dem. Det betød, at Horsens langsomt byggede på forspringet, fra 35-47 ved pausen til 39-57 midt i tredje periode og 55-76 efter tredje periode.

I de sidste ti minutter tog Hørsholmtræner Rafa Monclova konsekvensen og sendte alle fem startende spillere på bænken, mens en flok hårdt kæmpende reserver kom på banen. Der blev ikke rettet op på skudprocenterne, hvor Hørsholm kun ramte 32 procent gennem kampen, men intensitetsniveauet fik en tak op, med unge Martin Poulsen som katalysator.

Horsens endte med at vinde 66-97 og konsoliderede sig dermed på førstepladsen, hor der nu er 12 point ned til trioen Hørsholm, Næstved og Bakken Bears på en delt andenplads.