Nyheder

Hørsholm 79ers går på delt 3. plads i BL med sejr over Stevnsgade Supermen

Vi skulle ind i anden halvleg før Hørsholm kunne trække fra bundholdet Stevnsgade, der kæmpede godt, men da først Hørsholm trykkede på speederen, gjorde de det eftertrykkeligt.

De to hold gik til pause med Hørsholm foran 43-41 og inden tredje periode var slut, var forspringet oppe på 20. Med en sejr på 79-65 rykker Hørsholm på en delt tredjeplads.

Det var i forsvaret Hørsholm vendte kampen. Især Andreas Meilby kom ind og fik fingrene på mange løse bolde og rebounds, imens Jyles Smith blokerede tre skud i starten af tredje periode.

Samtidig med at Stevnsgade kun scorede 11 point i tredje periode, begyndte Hørsholms angreb at fungere, da Jyles Smith scorede 10 point de første fire minutter af anden halvleg. Da Frederik H. Nielsen så føjede ikke mindre end fire tre’ere til i tredje periode, løb Hørsholm fra gøsterne og kunne gå ind til fjerde periode med et afgørende forspring på 61-42.

Hørsholms dominans fortsatte ind i fjerde periode, hvor hjemmeholdet om foran 73-47 på en tre-pointer fra Mikael Vincents, inden koncentrationen dykkede lidt og Stevnsgade gjorde det til en respektabel score ved at vinde de sidste fem minutter 18-6.

Efter kampen fokuserede Hørsholms træner Rafa Monclova på at kampen ikke var så let som Stevnsgades 21 nederlag og nul sejre kunne antyde:

-De her kampe er ekstremt svære at spille. Alle forventer, at man skal slå et hold uden sejre med 40, men sådan er realiteterne ikke. Hvis man har set det her hold, Stevnsgade, i de seneste kampe, så har de været ekstremt tæt på at slå Bakken Bears og Næstved. Det er et farligt hold at spille mod.

I forhold til spillet på banen var træneren også tilfreds, om end mere med anden halvleg end første:

-I første halvleg spiller vi faktisk godt forsvar, men vi kontrollerer ikke rebounden og så får de lige 11 angrebsrebounds. Det får vi talt om i pausen, og forskellen på de to halvlege er, at de kun får to angrebsrebounds i anden halvleg. Det er jeg meget tilfreds med.

Hørsholm var uden Marvin Dominique det meste af kampen, idet han på fysioterapeutens råd sad ude med en muskelskade. Ifølge Rafa Monclova forlangte han dog at komme ind og hjælpe holdet efter halvlegspausen og han fik ni minutter i anden halvleg, hvor han gav god energi til holdet.

Med sejren rykker Hørsholm på en delt tredjeplads i Basketligaen, sammen med Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits, alle med 22 point. På grund af indbyrdes kampe er Svendborg forrest af de tre, mens Næstved er efter Hørsholm på femtepladsen.

Hørsholm spiller næste gang mod netop Næstved, onsdag 22. februar i Hørsholmhallen.

Foto er leveret af Daniel Jensen.