Nyheder

Horsens IC udligner til 1-1 mod SISU

Efter torsdagens overraskende sejr til SISU-mandskabet i Horsens, blev der drømt store drømme hos mange SISU-fans om hvad der stod for døren.

En sejr til SISU på hjemmebane ville for alvor lægge et uvant pres på de gule fra Horsens IC. Horsens havde dog blod på tanden efter torsdagens nederlag, og kom ud af starthullerne i fuld fart.

Første periode startede ikke med de høje procenter fra nogen af mandskaberne, men dog med højt tempo, som begge hold ofte er kendt for. Efter et par minutter med få scoringer, kunne udeholdets solide forward Daniel Trist klogt bringe Horsens foran, og det virkede længe som om at Horsens havde styr på de hvidklædte SISU-drenge. På en vigtig 3’er-scoring fra Tanner McGrew, kunne SISU reducere til 10-15 inden 2. periode.

Anden periode blev en smårodet affære, hvor SISU hele tiden var et skridt efter Horsens. Især den kloge og kreative serber Vedran Borovcanin drev gæk med SISU-forsvaret, hvor han gang på gang viste flotte højdepunkter. SISU var i perioden lidt heldige med at Horsens ikke for alvor kunne få gang i skudarmen, og taber dermed kun perioden med 2, således at Horsens kunne gå til pause foran med 7, 33-26.

Det var et forvandlet SISU-hold, som kom ud af omklædningsrummet, og med flot spil kunne de efter få minutter bringe sig foran 35-33, og der kom for alvor gang i de mange fremmødte SISU-tilhængere. Dog lagde Horsens en seriøs dæmper på SISUs momentum ved lynhurtigt at svare igen med flotte 3-pointsscoringer fra Borovcanin og Myles Mack. Ved hjælp af øget defensivt pres, kunne Horsens bringe sig yderligere foran inden sidste og afgørende periode ved scoren 52-43.

Fjerde periode startede med et hårdt pres fra Horsens IC, således at de kunne udbygge føringen til 14 point efter to minutters spil. Herefter kæmpede holdene hårdt om momentummet, uden at der for alvor kunne findes et fodfæste for hverken Horsens eller SISU. Det tiltrængte fodfæste blev dog fundet, da det så allermest sort ud for hjemmeholdet. De kom nemlig på linjen hele 7 gange inden for ganske få minutter, primært gennem aggressivt spil fra den atletiske Adjehi Baru. Dermed fandt SISU sig pludselig i hælene på Horsens, og kampen var for alvor i live ved scoren 60-61. Dog kunne Horsens trække vejret en smule gennem et stort skud fra Vedran Borovcanin til scoren 64-60 med 1 minut og 20 sekunder tilbage. SISU smed straks en 3er den anden vej, men var nødsaget til at fejle Horsens for at få et angreb til. Horsens straffeskytter viste lidt usikkerhed, og kampen kom ned til et skud fra Kyle Dranginis, som dog ikke kunne sende SISU foran og derved vandt Horsens IC kampen med 66-63.

Et ærgerligt nederlag for SISU på en dag hvor tingene ikke helt fungerede som de skulle. Dog var det overraskende at se Horsens vise usikkerhed ved deres sikre 14-pointsføring, som de ellers plejer være dygtige til at holde. Der er derfor lagt op til benhård spænding når SISU skal til Forum Horsens til 3. kamp i semifinale-serien på torsdag.

Kampens spiller må siges at være Vedran Borovcanin, der gentagne gange gjorde livet surt for SISU, han sluttede med 15 point, 11 rebounds og 4 assists. For SISU var Tanner McGrew og Adjehi Baru stærke, med henholdsvis 19 point og 11 rebounds samt 18 point og 7 rebounds.