Nyheder

Horsens IC udligner efter tæt kamp

I en tæt og nervepirrende kamp vandt HIC til aften med 79-72 over Bakken Bears og udlignede til 1-1 i semifinalserien.


Forum Horsens var klædt i gul, da der var entre og t shirts for 20 kroner. Derudover var gamle guldvindere fra 92,94, 98 og 2006 samlet, og HIC Hall of Fame blev introduceret. Første mand der kom i den blev den gamle kaptajn Steffen Reinholdt.

Fra starten var Bakken Bears klar. Chris Christoffersen dominerede og scorede hurtigt 6 point. For HIC var det Vedran Borovcanin. Vedran scorede 10 point i perioden og var afgørende for at HIC kun var bagud med 23-21 efter første periode.

I anden periode var det Bakken Bears som havde overtaget. HIC havde svært ved at komme til scoringer og Bakken bragte sig foran med 39-29. Med HIC briller en meget bekymrende udvikling. Skyler Bowlin rammer dog en presset treer, og ved pausen er HIC bagud med 7. Der var dramatik kort før pausen, da Thomas Lærke ramte Borovcanin i ansigtet igen og hans ”beskyttelses” briller gik i stykker. Det skule dog ikke hæmme Vedrans spil, tværtimod.

Efter pausen kom begge hold ud med meget uorganiseret spil og der skulle gå næsten tre minutter før Skyler Bowlin  scorede de første point i perioden. Bakkens spil virkede forkrampet, mens HIC kæmpede sig ind i kampen. Borovcanin begyndte at score igen, men også Zohore og Bowlin spillede godt. Bakken blev holdt på 12 point i perioden.

Fjerde periode blev lige hele vejen igennem. For Bakken blev scoringerne fordelt ud på mange spillere, mens det primært var Borovcanin og Bowlin der scorede fro HIC. De to scorede tilsammen 49 ud af 79 point. HIC havde gnisten og virkede ovenpå. Jonas Zohore kom ind og tog nogle meget store anrebsrebounds. En af dem lander ved Borovcanin, der med sin fjerde treer bringer HIC foran med 73-70g taget er ved at lette i Forum Horsens. Herfra ser HIC sig ikke tilbage og vinder kampen med 79-72 (21-23, 15-20, 17-12, 26-17) efter at have ramt straffe i det sidste minut.
 
Næste kamp er mandag i Århus, hvor HIC skal forsøge at gentage succesen fra sidste sæson, hvor de snuppede en sejr i kamp tre i Århus.

Topscorer for HIC  blev Vedran Borovcanin med  28 point og for Bakken Bears scorede Chris Christoffersen 13 point.