Nyheder

Horsens IC slår Wolfpack sikkert

Første hjemmekamp i 2020 var set meget frem til af hjemmeholdets trofaste fans. Og at modstanderne var BMS Herlev Wolfpack, der havde voldt HIC meget store problemer i deres første møde på deres hjemmebane, gjorde ikke forventningerne til en spændende kamp mindre. Og at dagens modstandere oven i købet havde slået Bakken Bears på Århusianernes hjemmebane før jul, gjorde, at der var lagt op til et meget spændende opgør, hvilket også skulle vise sig at blive tilfældet.

Begge hold ynder at spillet hurtigt fremad, hvilket bestemt også var tilfældet i dagens kamp. Og ikke nok med dette, kunne begge hold også godt lide at bruge krop og muskler i forsvaret, hvilket også var tilfældet i dagens kamp. Dette medførte rigtigt mange spilstop, som gjorde kampen meget lidt velspillet med mange afbrydelser. Men spændingen var der ikke noget at sige til, i hvert fald ikke i de første 3 perioder.

Hos hjemmeholdet startede holdets center, Brandon Gilbeck med at lave 2 blokeringer, så var linjen ligesom lagt. HIC var godt skydende i 1. og især i 4. periode, og qua 3 skud udefra lykkedes det også hjemmeholdet at komme foran med 25 – 17 efter 1. Q. Hos gæsterne var det ikke uventet Chanan Colman, der voldte HIC problemer, hvilket var tilfældet gennem  de 3 første perioder.

2. periode fortsatte i samme spor. Begge hold fik dømt mange fejl. HIC fik dømt 13 fejl mod sig i 1. halvleg, mens BMS Herlev Wolfpack fik dømt 9 fejl mod sig. Og hvor HIC havde vundet 1. periode med 8 point lykkedes det kun at vinde 2. periode med 5 point, så stillingen ved halvleg var 43 – 30 til hjemmeholdet.

Gennem hele kampen var det hjemmeholdets Vedran Borovcanin, der voldte gæsterne store problemer, han var utrolig godt spillende og skydende, og blev da også helt naturligt efter kampen valgt som dagens HIC-spiller. I 3. quarter steg intensiteten, da det så ud som om, BMS Herlev Wolfpack havde ”læst” HIC samtidig med, at holdet begyndte at få held med deres 3-points skud. Hvor BMS Herlev Wolfpack kun havde scoret på 1 3-points skud i hele 1. halvleg, så scorede de på 4 3-points skud alene i 3. quarter, mens HIC der overhovedet ikke ramte på deres forsøg. Derfor vandt HIC dette quarter med knebne 20 – 18, så stillingen var 63-48, da man gik ind til sidste periode.

Her lykkedes det til gengæld for HIC at få ”hul” på deres 3- points skud. Således scorede de i sidste quarter 8 gange på 3-points skud!. Derved kunne hjemmeholdet skabe et stort hul, som BMS Herlev Wolfpack ikke magtede lukke. Sidste quarter vandt HIC således med 31-16, så det endelige resultat blev en sejr til HIC på 94 – 64.

I kampen så man ikke meget til HIC’s 3 amerikaner, der tilsammen kun scorede 21 point, mens Vedran Borovcanin blev en suveræn topscorer med 27 point. Hos BMS Herlev Wolfpack var de 2 Colman, Javion og Chanan meget fremtrædende, og de scorede 13 henholdsvis 14 point.