Nyheder

Horsens IC skal rejse sig i kamp 2 mod Bakken Bears

Trods hjemmebanefordelen var Horsens IC meget langt fra triumfen mod Bakken Bears i den 1. DM-finale torsdag aften.

Savnet af de defensive indpiskere Vedran Borovcanin og Frederik Rungby virkede stort, og derfor kunne aarhusianerne nærmest cruise sejren hjem i Forum Horsens.

Mandag aften er serien i Aarhus og Vejlby Risskov Hallen, hvor kamp 2 venter. Og der skal helt andre boller på suppen fra HIC-mandskabet, der kun scorede 57 point i den første kamp, hvis der skal blive spænding om udfaldet.

Godt nok formåede horsensianerne at holde Bakken Bears på 71 point, men lige lidt nyttede det mod et Bakken-hold, der virkede til at have et gear mere, når de gule en sjælden gang pustede bjørnene en smule i nakken.

Intensiteten var heller ikke på kogepunktet mellem de to ærkerivaler. Om det var træthed efter to 5-kamps serier for begge hold i semifinalerne skal være usagt, men det er fair at forvente, at tændingen bliver højere i aftenens dyst.

I kamp 1 var Lawrence Alexander den store oplevelse fra HIC. Han lagde sig ikke ned frivilligt og satte 19 point og 7 rebounds på tavlen.

I den modsatte ende var det for én gangs skyld ikke Devaughn Akoon-Purcell, der lyste klarest. Derimod var Jaye Crockett i hopla, og hans 22 point og 11 rebounds var en væsentlig forklaring på Bakken-triumfen. Faktisk var amerikaneren den eneste bjørn, der scorede to-cifrede point.

Horsens IC skal hæfte sig ved, at skudprocenterne ikke kan blive meget dårligere i Aarhus. 37% af 2-point forsøgene blev omsat til point, mens kun 53% af holdets straffekast blev konverteret til scoring.

I den anden lejr skal Bakken Bears omvendt glæde sig over, at flere af de største profiler havde en rolig dag på kontoret i det første opgør, uden at sejren alligevel var i fare. Derudover kan deres 21% bag 3eren også få et solidt nøk opad, og det giver naturligvis stor tro på sejren på hjemmebanen.

TV 2 Sport er igen på pletten og sender kampen direkte med kampstart kl. 18.00