Nyheder

Nimrod Hilliard

Horsens IC genvinder DM-titlen

Den spændende finaleserie i Basketligaen skulle ud i alle 7 kampe for at vinderen kunne blive fundet. Med en sejr i kamp 7 på 84-78 over Bakken Bears, vandt Horsens IC sin 2. DM titel i træk.

Kulissen i Kamp 7 kunne ikke have været meget flottere, et overfyldt og stemningsfuldt Forum Horsens lagde rammen for den sidste kamp. Hjemmeholdet endte med at føre 26-25 efter en tæt første periode, til stor tilfredshed for de fleste af de ca. 3500 tilskuere.  

Ved Pausen havde Horsens IC forøget forspringet til 43-40. Hjemmeholdet fortsatte trenden i 3. periode hvor guldvinderne førte 64-58.

I 4. periode fortsatte spændingen og den tætte stilling. Med ca. 2 min tilbage var stillingen 74-70 efter en Shawn Glover scoring. Herfra lykkedes det dog Horsens IC at tage kontrol og med 9 sekunder tilbage af kampen førte de gule 84-75 over bjørnene. I sidste sekund reducerede Morten Sahlertz stillingen til 84-78 som blev slutresultatet. I samme sekund som scoringen blev sat, udbrød der et kæmpe jubel i hallen, mens spillere og fans stormede gulvet og fejrede Horsens’ 2. DM-titel i træk. Dette gav lidt forvirring om det endelig resultat for kampen som altså blev: 84-78!

Topscorer for Horsens IC blev:

Gabriel Iffe Lundberg med 21 point og Nimrod Hilliard IV blev kampens topscorer med 22 point.

Fra Bakken Bears noterede Shawn Glover og Darko Jukic sig for 17 point hver.

Finals MVP blev Nimrod Hilliard IV med følgende statline for finaleserien: 20.9 PTS – 5.9 AST – 3.4 REB – 1.6 STL – 20.4 EFF

Finals MVP Nimrod Hilliard
Horsens IC vinder DM-guldet for 2. år i træk