Nyheder

Horsens IC er i DM-finalen

HIC er i DM finalen for første gang siden 2006 efter en sejr på 87-71 over Svendborg Rabbits í en meget intens kamp. Svendborg var kommet til Horsens med 350 supportere, og der var samlet set over 2000 til basket til denne afgørende kamp og DM finalepladsen.

HIC kom bedst fra start. Forsvaret var aggressiv og koncentreret, mens Skyler Bowlin var varm fra starten. HIC bringer sig foran med 10-3, men Antonio Porta holder Svendborg inden i kampen. Porta scorer 10 point i første periode. I periodens slutning kommer Svendborg bedre med, og HIC’s føring er skrumpet til 20-17 efter de første ti minutter.

I anden periode kommer HIC fra start med et godt run. Gospic og Fitzpatrick scorer og bringer HIC foran med 31-20. Svendborg kæmper sig tilbage med scoringer af Plannthin og Porta og efter 6 minutter er HIC kun foran med 33-32. HIC glemmer at være aggressive og skyder alt for meget udefra.

En timeout fra coach Varga bringer HIC på rette spor igen, og ved pausen er HIC foran med 43-32. Baye Keita spiller solidt i både forsvar og angreb.

I de foregående kampe i serien har Svendborg domineret 3 periode. Skyler Bowlin vil det dog anderledes id ag, og han scorer 12 point i 3 perióde. For Svendborg melder Will Paul og Johnell Smith sig ind i kampen med henholdsvis 9 og 8 point i perioden. Tredje periode ender helt lige 25-25 og HIC tæt på DM finalen.

Vedran Borovcanin starter med 2 point i 4 periode. Svendborg kæmper med alt hvad de har lært men virker lidt slidte. Med fem minutter igen er HIC stadig foran med 11 point og kampen ligger på vippen. Bowlin scorer endnu en treer og bringer HIC foran med 14. Herfra kommer Svendborg aldrig rigtig tæt på og i de sidste minutter kommer bænken på banen for begge.

De gule vinder kampen med 87-71 (19-16, 23-16, 26-25, 19-14).

En fantastisk serie har dermed fundet sin vinder. HIC går videre til DM finalen mens Svenborg må spille om bronzemedaljerne. Svendborg har dog stor ære af serien.

Bedste spillere for HIC var Skyler Bowlin og Baye Keita. For Svendborg var det igen Antonio Porta der var bedste mand.

Nu venter 72 timers forberedelse inden DM-finale 1 spilles mod Bakken Bears på mandag i Aarhus.