Nyheder

Horsens IC besejrer Vikings i Aalborg

 Enhver basketballkamp har to halvlege, og det blev understreget søndag eftermiddag i Aalborg, da Aalborg Vikings og Horsens IC spillede i Basketligaen.

På en god 2. halvleg formåede Horsens at udbygge deres sejrsstime til seks kampe og tage fjerdepladsen i ligaen, mens Vikings fortsat er på ottendepladsen.

På trods af en skade der holdt de seneste kampes store oplevelse, Jeppe Kristiansen, ude, spillede Vikings en rigtigt god 1. halvleg. en god Vikings kollektiv skabte kæmpe problemer i Horsens' forsvar. Fra starten af anden periode begynde hjemmeholdet langsomt at opbygge et forspring, da man fik point fra Joe Burton og Joey Haywood samt ikke mindst hele tre 3-points scoringer fra Kasper Serritslew.

Med hjemmepublikummet i ryggen vandt Vikings anden periode 33-20, og kunne g til pause med en 50-38 føring.

Fra starten af tredje periode var det dog tydeligt at Horsens forsøgte at sætte tempoet et gear op, som de har gjort gennem de sidste fem kampe, hvor de blandt andet har slået topholdene Bakken Bears og Svendborg Rabbits. Med stjerneguarden Skyler Bowlin i indpiskerrollen begyndte Horsens' forsvar at gøre det svært for Aalborg. Horsens høje tempo i forsvaret gjorde det svært for Vikings at komme tæt på kurven og holdet begyndte at smide bolden væk.

Med de lette scoringer fra Vikings' turnovers begyndte Horsens at komme tilbage i kampen. Efter tre minutter var Vikings stadig foran med ti, 54-44, men så scorede Horsens 11 point i træk. En scoring fra Frederik Rungby, fem point af Jonas Zohore og fire fra Vedran Borovcanin gjorde kampen helt lige med fire minutter igen af perioden.

På trods af en enkelt scoring fra hjemmeholdets Lasse Kristiansen var Horsensmaskinen nu i gang, og Skyler Bowlin kunne med tre point som tiden løb ud bringe gæsterne foran 58-67.

Fra starten af fjerde periode forsøgte Joey Haywood næsten ene mand at bringe Vikings tilbage i kampen. Det blev til ti point på 85 sekunder fra ligaens topscorer, men holdet kunne opretholde momentum. Fra 68-69 bragte Horsens scoren på 68-80 med fem minutter igen, til dels fordi Vikings begyndte at få fejlproblemer til både Mads Kofod og Kasper Serritslew.

Resten af kampen formede sig som en desperat men forgæves jagt fra Vikings' side. Man satte et helbanepres op, men når Horsens spillede sig igennem gav det lette scoringer, og et slutresultat på 86-103.

Kampens spiller var Horsens' Skyler Bowlin med 29 effektive point. Han ramte fem af otte 3-pointsskud og alle sine seks straffekast.

For Vikings var Joey Haywood bedst. Han havde 26 point.

Vikings forventer at indkalde til et pressemøde denne uge dels omkring ændringer i truppen og dels omkring nogle nye spændende initiativer på publikums- og sponsorfronten.