Nyheder

Horsens IC besejrer Værløse Blue Hawks efter et tæt opgør

For 1 ½ uge siden tabte HIC skuffende kampen mod Randers Cimbria. I den kamp levede HIC slet ikke op til forventningerne og det spil, som de tidligere havde præsteret i denne sæson. Og nu var der så gået godt 1 ½ uge i træningslokalet til at pudse spillet af, så alle så frem til eftermiddagens opgør mod Værløse Blue Hawks, der grundet opstilling til Finalen i Vild Med Dans måtte afvikles i Parkhallen, som igennem mange sæsoner var en frygtet hjemmebane, hvor HIC havde fejret så mange triumfer.

Der var en intens og fortættet stemning i hallen, hvor de mange tilskuere stod som sild i en tønde, og HIC lagde da også ud som lyn og torden og bragte sig lynhurtigt foran 6-0. Men det slog ingenlunde det talentfulde og unge hold fra Værløse Blue Hawks ud. De havde stor tiltro til egne evner, og spillede meget flot og stærkt i forsvaret, og da holdet samtidig var godt skydende udefra, så var stillingen 17-19, da holdene gik ind til 2. Q.

HIC kunne bestemt ikke være tilfredse med spillet, og især veteranen Vedran Borovcanin ville det helt anderledes i 2.Q, hvor han scorede 15 point. HIC var godt skydende i dette Q, og derfra ikke blot indhentede de Værløse Blue Hawks, men bragte sig foran med 45-38, som var stillingen, da holdene nåede frem til halvleg. HIC’s Roberto Gallinat og Otis Livingston II havde været helt fraværende i første halvleg, hvor denne måneds spiller blot havde scoret 3 points, mens Otis slet ikke havde scoret endnu!

Det gode spil fra Værløse Blue Hawks fortsatte i 3. Q, hvor især Victor hjort ydede en stor præstation og scorede 12 points i dette Q. Man kan kun beundre det talent, som Værløse Blue Hawks indeholder, et talent, der kom til fuldt udtryk i denne kamp, og havde midt i dette Q. et 10-2 run. og det gjorde sådan, at Værløse Blue Hawks kun var bagud 71-65, da holdene gik ind til 4. og dermed sidste Q.

I sidste Q fortsatte kampen med at være tæt og spændende. HIC kæmpede hvad de kunne, men det virkede nogle gange, som om de var deres egen værste fjende. HIC ville så utroligt gerne vise, at de kunne spillede, flot, hurtigt og effektivt i såvel forsvar som angreb, men det lykkedes ikke altid at sætte tingene sammen, som de gerne ville, hvilket gjorde, at det blev et usædvanligt tæt opgør, der dog sluttede med den forventede sejr til HIC på 95-85, efter perioder på: 17-19, 28-19, 26-27 og 24-20.

Topscorere for HIC blev Vedran Borovcanin med 18 point foran Stefan Savic med 15 points. Men Værløse Blue Hawks topscorer blev Evan Fisher med imponerende 24 points foran Adam Heede-Andersen med 18 points.

Der er nogle tekniske probemer med stats og indtil de er på plads kan du se stats fra kampen via dette link.