Nyheder

HIC slår TFN klart

Det var først 2. hjemmekamp mod et Pro A mandskab, og efter HIC forventeligt havde tabt søndagens opgør mod Bakken Bears, var det et noget nervøst og usikkert hjemmepublikum, der tog imod Team Fog Næstved ledet af trænerduoen Arnel Dedic og Sergio Cubeiro, der sidste sæson stod i spidsen for hjemmeholdet.

At HIC til søndagens opgør havde stillet op uden ligaens topscorer Roberto Gallinat, der var skadet og med anfører Frederik Rungby, der skadet måtte gå ud af kampen mod Bakken Bears, gjorde ikke nervøsiteten hos hjemmepublikummet mindre.

Men begge de 2 betydningsfulde spillere for hjemmeholdet var heldigvis klar og tændte til aftenens kamp. Kampen startede nervøst, men med hjemmeholdet og dets sædvanlige aggressive forsvar, gjorde, at HIC hurtigt tilkæmpede sig et lille overtag. Begge hold ønskede bestemt ikke at overgive sig, men gik ”til stålet”, så der var fra kampstart en del tænding på. Det resulterede blandt andet i tekniske fejl til såvel hjemmeholdets Roberto Gallinat og Carlos Mateo fra Team Fog Næstved i slutningen af 1. Q. Men da 2. Q startede, var HIC i front med 23-18.

HIC fortsatte med rigtig godt forsvarsspil, og da holdet samtidig kunne sænke 3 tre-points scoringer, øgede de forspringet til 44-31, som var stillingen, da holdene gik til en velfortjent halvleg. Hos Team Fog Næstved var det som sædvanligt anføreren Carlos Mateo, der forsøgte at trække gæsterne op med de 11 points, han havde scoret efter de første 2 Q.

I 3. Q fortsatte HIC med at skyde godt udefra, og takket være 4 3-points scoringer, kunne hjemmeholdet øge føringen. I dette Q var det især veteranen Vedran Borovcanin, der trådte frem og havde da også scoret 20 points, da 3. Q var færdig. Vedran Borovcanin var her og der og alle vegne. Han spillede fremragende forsvar, reboundede flot og styrede hjemmeholdets spil i såvel forsvar som angreb. Han blev derfor også helt naturligt valgt til kampens HIC-spiller efter kampen.

Som om alt dette ikke var nok, så satte HIC trumfen på i 4. og sidste Q, hvor holdet sænkede hele 7 trepoints-scoringer! Her var det endnu engang hjemmeholdets unge komet, Bakir Serdarevic, der med 3 treere i træk satte trumf på. Han scorede i alt 11 points i kampen, og fremstår mere og mere som et lysende talent.

Det var ikke sådan, at Team Fog Næstved på noget tidspunkt lod sig gå på af hjemmeholdets flotte spil. Tvært i mod forsøgte Næstved hele tiden at matche HIC, men som hjemmeholdet spillede i dag i såvel forsvar som angreb, så var det for stor en mundfuld for gæsterne, der måtte se sig slået med 97 – 67, da slutsignalet endeligt lød.

Topscorere i kampen for Team Fog Næstved var Carlos Mateo med 19 points efterfulgt af Evan Fitzner med 18 points. Hos HIC var topscoreren Vedran Borovcanin med 20 points foran ligatopscorer Robertro Gallinat med 19 points.

I næste kamp skal HIC virkeligt op mod et stærkt hold fra Randers Cimbria.