Nyheder

Harder fortsætter hos 79ers

Da 29-årige David Harder i foråret var færdig med studierne, stod han i et vadested, hvor han skulle vurdere, om han ville fortsætte med sport på topplan eller forfølge den civile karriere.

Et samarbejde mellem Hørsholm 79ers og den kommercielle partner KYOCERA Document Solution gav imidlertid en helt anden mulighed og resultatet er, at David Harder har skrevet under på en 2-årig kontrakt med Hørsholm 79ers.

KYOCERA er altid på jagt efter medarbejder og talenter med højt drive og en 'winning attitude' til virksomheden, forklarer direktør Jonas Dalsgaard.

Tidligere eliteatleter har vist sig at være en rigtig god kombination med KYOCERASs filosofi. Derfor var Jonas Dalsgaard også interesseret i at hjælpe, da Hørsholm 79ers foreslog at ansætte David Harder i en stilling, der gav tid til at elitebasketkarrieren kunne fortsætte parallelt med den civile karriere kunne tage fart.

Dermed får 79ers glæde af den rutinerede spiller i minimum to sæsoner mere, hvilket er meget tilfredsstillende for klubben. Harder er også meget tilfreds med løsningen, som giver ham nogle flere muligheder:

”Det er fedt at have fået job gennem klubben. Jeg gav dem mit CV, og det førte til en samtale hos KYOCERA. Forbindelsen mellem klubben og virksomheden betyder, at der er stor forståelse for, at jeg også har en sportskarriere ved siden af arbejdet. Det betyder enormt meget for mig. Havde det ikke været tilfældet, havde jeg sandsynligvis været nødsaget til at spille på et lavere niveau for, at få tid til at passe min karriere, som naturligt nok kommer i første række. Det er en fantastisk ordning som jeg sætter meget pris på, netop fordi jeg får muligheden for at kombinere de to.”

Den erfarne forward, der har 226 basketligakampe på CV'et, havde både op og nedture sidste sæson. Han kæmpede med en lyskenskade hele sæsonen, som gjorde at han ikke kunne træne 100% igennem, men de perioder, hvor han var skadesfri, var han en vigtig del af holdet. Hans store rutine og erfaring er en rollemodel for de mange unge Hørsholmspillere og træner Rafa Monclova håber at få det bedste ud af David Harder i år, hvor han ser frem til at se ham i fulde omdrejninger:

”Jeg håber, at han har en mere regelmæssig sæson. Sidste år havde han mange problemer med sin skade og i år med færre veteraner på holdet, har vi brug for det bedste af David Harder. Jeg forventer at når kampene bliver tætte, at han udnytter sin rutine og viser kølighed”

David Harder har ambitioner om at gøre det mindst lige så godt som i forrige sæson, hvor Hørsholm kvalificerede sig til semifinalerne for første gang siden 2010:

”Mine forventninger til sæsonen er, at vi forhåbentlig kan ramme niveauet fra sidste år og dermed også blande os, i hvert fald, i top 4. Jeg føler, at jeg kan bidrage med en masse erfaring både på banen og udenfor. Derudover, kan jeg bidrage med et stort hjerte og en fighter mentalitet, som forhåbentlig også kan smitte af på mine holdkammerater”.

Hørsholm 79ers starter sæsonen onsdag 5. oktober med en hjemmekamp mod Randers Cimbria.