Nyheder

Games of the week #47

For en kort bemærkning skifter Game of the Week i denne uge navn til Games of the Week. Med to store kampe på plakaten er det svært at udvælge én, og derfor bliver begge omtalt i denne omgang. 

Festen starter onsdag aften i Svendborg, hvor Rabbits tager imod Team FOG Næstved. Hjemmeholdet kommer ind til kampen med en frisk 20 points-sejr over et amputeret Randers-mandskab, der var uden både den fortsat skadede Charlie Burgess og karantæneramte Chris Nielsen.

Til gengæld var Svendborg også selv uden Brandon Norfleet og deres nye big man Enouma Ebinum. Ebinum afventer stadig sin spillertilladelse, så det er tvivlsomt, om han kommer i aktion i Kaninhulen. Tiden må også vise, om Norfleet er blevet sin rygskade kvit efter fire kampe på sidelinjen.


I det modsatte ringhjørne møder Næstved op med et nederlag fra Forum Horsens mod Horsens IC. Igen leverede de to medaljekandidater en medrivende og tæt affære, men i denne omgang var det Arnel Dedics tropper, der trak det længste strå.

Svendborg og Næstved har allerede krydset klinger en gang i sæsonen. Det var i anden spillerunde, hvor kaninerne fra Sydfyn kunne rejse hjem fra Arena Næstved med en sejr på 5 point.

Ved den lejlighed var Jeremiah Ingram flyvende og leverede 32 point for svendborgenserne. PJ Thompson og Jordan Mathews lå tæt på hinanden med 23 og 21 point i Næstved-lejren, men det makkerskab kommer ikke i spil i denne omgang, da Jordan Mathews afsoner sin anden karantænedag for episoden med Chris Nielsen.

Derfor skal det blive interessant at se, hvilket af de to hold, der bedst kan undvære profilerne, hvis det altså også bliver tilfældet for Svendborg.

Alt i alt venter der en spændende dyst, som naturligvis kan opleves direkte på www.fanseat.com

Spoler vi tiden frem til fredag er der igen topbasket på menuen. Helt præcist et møde mellem de seneste fire års DM-finalister i form af Bakken Bears og Horsens IC. En vaskeægte klassiker i dansk basket får skrevet sit andet kapitel i sæsonen, og for anden gang er det i Vejlby Risskov Hallen, at dysten skal afgøres.

Det første indbyrdes møde endte i en sand nedsabling leveret af Bakken Bears. Efter første Periode fik Horsens ikke et ben til jorden, og aarhusianerne endte med at notere sig en stensikker sejr på 23 point.

Siden da er der sket ændringer i HIC-truppen, hvor den tidligere Næstved-profil Cheikh Sane er stødt til truppen, og der er lagt op til, at han kan få sin debut under kurven mod klubbens største rivaler.

Men han får nok at se til, for bjørnene har været i en klasse for sig selv indtil nu. Som nævnt i tidligere optakter er der nærmest uendelige strenge at spille på for Steffen Wich og co. og med sådan et instrument til rådighed, skal HIC-spillerne levere på absolut topniveau for at følge med.

Igen skal det dog tages i betragtning, at Bakken direkte kommer fra et opgør i Kosovo onsdag aften i FIBA Europe Cup. Godt nok er Bears allerede videre i turneringen og kan dermed dosere spilletiden, men alt andet lige vil en lang rejse aldrig være en fordel. Mod Svendborg for et par uger siden, var den helt samme opskrift imidlertid ikke nogen hindring for bjørnene, som vandt overbevisende ved den lejlighed med 30 point.

Opgøret kan naturligvis også opleves på www.fanseat.com