Nyheder

Game of the Week: Team FOG Næstved - Bakken Bears

Årets sidste kamp i Basketligaen står søndag kl. 15.00 mellem Team FOG Næstved og Bakken. Og 2018 bliver lukket med et brag i en flot kulisse.

Hjemmeholdet Næstved har meldt udsolgt af siddepladser i Arena Næstved, og det forventningsfulde hjemmepublikum ser altså frem til en gentagelse af sidste sæsons semifinaler.

I foråret var Næstved nemlig tæt på at sende bjørnene ud af slutspillet, men oppe med 2-0 i serien gik sydsjællænderne kolde, mens Bakken viste klassen og tog finalebilletten og senere DM-titlen.

Af samme årsag er revanchelysten naturligvis stor på de kanter, men opgaven mod aarhusianerne er igen i år en ordentlig mundfuld.

Bakken Bears har vist storform i sæsonen indtil nu, og holdet har blot indkasseret et enkelt nederlag på tværs af både gruppespillet i FIBA Europe Cup og Basketligaen. Det var mod Randers Cimbria, men det skal dog nævnes, at Steffen Wich og co. stillede op uden flere af profilerne ved den lejlighed.

Men uanset hvilken forfatning Bakken kommer i, skal Næstved stå tidligt op for at være med. Team FOG har haft det svært på det seneste, hvor det er blevet til fire nederlag i seks kampe. Sejrene er kommet mod Pro B-holdene Værløse og Stevnsgade, så man sukker efter en stor skalp igen.

Som altid ligger størstedelen af ansvaret hos Jordan Mathews og PJ Thompson, som begge er meget på bolden og står for en stor del af afslutningerne.

I det hele taget har det været yderst guard-præget hos Næstved, og det har da også fået den sportslige ledelse til at handle, idet Chris Gabriel og Greg Logins blev sendt på porten, mens Jordan Session og Anton Shoutvin kom ind i et forsøg på at forstærke sig under kurven.

Sidstnævnte Shoutvin har vist stærkt spil i sine første to kampe, mens Jordan Session stadig mangler at vise sit topniveau.

De får begge chancen for at vise, hvad de er gjort af, når de skal tage slagsmålet op mod Bakken Bears perlerække af profiler. Blandt andet Ryan Evans, som fører holdet an i både point og rebounds i Basketligaen, mens Tobin Carberry har holdets bedste effektivitet.

De to hold har mødt hinanden to gange tidligere i sæsonen. Begge gange i Aarhus hvor Bakken Bears har sejret med henholdsvis 20 og 24 point. Ryan Evans scorede i øvrigt 24 point i begge de opgør.

Kampen kan naturligvis ses på www.fanseat.com fra kl. 14:45.

Til kampen vil Jonas Grut og Casper Pedersen fra Fullcourt.dk indlede programmet, med at lave en status på Basketligaen indtil nu. Så der er derfor massere af gode grunde til at følge med.