Nyheder

Foto: Fiba.com

Game of the Week: Svendborg Rabbits - Bakken Bears

Det er Basketligaens to eneste ubesejrede mandskaber, der fredag aften krydser klinger i Kaninhulen i på Sydfyn.

Men det er alligevel to hold med forskellige historier indtil nu, der tørner sammen. For mens Bakken Bears har gjort rent bord i Pro A med storsejre mod Horsens IC, Team FOG Næstved og Randers Cimbria, har kampprogramment for kaninerne været mere barmhjertigt.

Den store skalp for Svendborg er sejren mod Næstved på anden spilledag, mens de resterende fem triumfer er kommet mod mandskaber, de på papiret skal slå. Derfor bliver den næste periode spændende for det sydfynske projekt, hvor de kommende kampe byder på Bakken Bears, Randers Cimbria, Team FOG Næstved og to gange Horsens IC.

Med andre ord: det er nu, Lukas Varga’s mandskab for alvor skal gennem sin manddomsprøve i Basketligaen.

Og de starter altså bekendt hårdt ud, når de forsvarende mestre fra Bakken Bears lægger vejen forbi fredag aften til en kamp, der giver de svar, som mange er spændte på. Hvor langt rækker kollektivet i Svendborg?

For det er et Rabbits-mandskab, der har bygget holdet op om en dansk stamme. Sebastian Åris, Jacob Enevold, Peter Møller og Mikkel Plannthin er den kvartet med rødbedefarvet pas, der springer mest i øjnene, mens også Mathias Kelly supplerer fint. Balancen og holdånden ser ud til at være på plads, og det kan som bekendt bære et mandskab langt.

Danskerne har i år fået udenlandsk selskab af Jeremiah Ingram, Zachary Charles og Brandon Norfleet.

Ingram er holdets topscorer med 17,4 point på blot 23 minutter. Mest iøjnefaldende er det, at han i den kamp, hvor han på papiret skulle presses mest kvalitetsmæssigt - mod Næstved - excellerede med hele 32.

Ikke helt samme historie kan fortælles om Zachary Charles. Faktisk scorede han sølle fire point mod Næstved, men ikke desto mindre er han kravlet op på en fornuftig statline med 13 point og 8,2 rebounds i snit.

Sidste mand i amerikaner-trioen er Brandon Norfleet. Han har leveret stabile 17,3 point per kamp, men bekymrende er det, at han har misset de to seneste opgør, og hans rygskade gør ham tvivlsom til topbraget mod Bakken Bears.

Det kan blive kritisk mod en velsmurt Bjørne-maskine, der ikke ser ud til at flytte foden over på bremsen. Onsdag fik Bukarest en på hatten med hele 35 point af Steffen Wichs tropper i FIBA Europe Cup. Det bringer totalen op på 10 ubesejrede kampe for Bakken, hvis man sammenholder det europæiske gruppespil med Basketligaen.

En faktor, der dog kan spille ind i HK Midt Arena i Svendborg fredag, er, at holdet fra smilets by ikke når meget restitution. Kampen i Rumænien blev afviklet onsdag aften, og dermed er der kun omkring 48 timer fra afslutningen af den kamp, inden en ny går i gang i Danmark.

Om det er nok til, at Svendborg kan have begrundet håb om den syvende sejr i træk, må den enkelte vurdere, men det ligger hvert fald fast, at de kan risikere at komme i menneskehænder mod striben af Bakken Bears-profiler.

Hvis det lykkes at lukke en eller to ned, står de næste bare klar i rækken til at tage over. Det har Bakken vist gang på gang i sæsonen. Da holdets topscorer Ryan Evans havde en stille dag på jobbet mod Randers, tog garvede Adama Darboe over, og det har været det generelle billede i Aarhus. Der er masser af strenge at spille på, men om Svendborgs kollektiv kan håndtere det, må tiden vise.

Kampen i Kaninhulen markerer samtidig et farvel til klublegenden i Svendborg, Claus Magaard, som takker af for en flot karriere med det, der kan blive hans kamp nummer 400 for Svendborg Rabbits i Basketligaen.

Opgøret kan selvfølgelig ses direkte på www.fanseat.com - der er kampstart kl. 19.00.