Nyheder

Game of the Week: BMS Herlev Wolfpack - Randers Cimbria

Der venter en travl aften for holdene i Basketligaen. 7 ud af 9 mandskaber er i aktion. Bakken Bears spiller europæisk hjemme mod ZZ Leiden fra Holland. Svendborg Rabbits jagter hurtig revanche i Kaninhulen mod Horsens IC, som også var modstanderen for mindre end en uge siden, og Team FOG Næstved tager hjemme imod bundproppen Stevnsgade.

Ugens kamp, vi har valgt, er dog opgøret mellem BMS Herlev Wolfpack og Randers Cimbria.

Det er anden gang, de to hold støder sammen i sæsonen. Det første opgør var en tæt affære, som var helt lige før fjerde periode, inden kronjyderne tog sejren med syv point til slut.

Der er løbet meget vand i åen siden da. Ved den lejlighed havde Randers’ Stanford Brown en solid double-double med 15 point og 13 rebounds, men nu har han måske trukket det korteste strå i Cimbrias amerikaner-kabale.

Der er kun plads til tre, og i øjeblikket er der fire, siden Devon Thomas’ comeback. Mod Værløse var Dee Franklin ikke med, men senest i den flotte sejr mod Bakken Bears var det Stan Brown, der måtte sidde over.

Randers Cimbria har dog ikke meldt ud, hvad der kommer til at ske på sigt, men aftenens kamp mod Wolfpack kan med stor sandsynlighed give fine indikationer.

Netop Randers-sejren over Bakken Bears, der kom som en overraskelse for mange, viser, at Wolfpack i aften kan få hænderne fulde.

Senest løb københavnerne ind i et nederlag mod oprykkerne fra EBAA, og man skal ikke mere end et par runder tilbage for at finde en kæmpe snitter mod Horsens IC.

Der er ellers masser af spændende navne i Wolfpack-truppen. Deionte Simmons har hele vejen været en profil og snitter 18,8 point og 6,9 rebounds. Også Oliver Strøh har gang i en imponerende sæson, hvor han leverer 14,3 point, 4,4 rebounds og rigtig flotte 6,4 assists pr. kamp.

Og når man taler om flotte stats, er det bestemt også værd at bemærke, at Andreas Meilby har lagt et lag eller to på sit rebound-spil. Hele 7,9 af slagsen plukker han ned. Det gør ham til holdets bedste rebounder, og suppleret med næsten 10 point betyder det også, at Cimbria er nødt til at holde et vågent øje med ham.

Kigger man den anden vej skal Wolfpack til gengæld også stå tidligt op for at matche for Randers-profilerne, som virkelig ved, hvor kurven hænger.

Devon Thomas har fået et fremragende comeback til Basketligaen, og han har puttet 23 point på tavlen i snit i sine to første opgaver, mens det også er blevet til 6,0 assists pr. kamp.

Brantley Bynum er et andet særdeles positivt bekendtskab. 20,1 point og 6,7 rebounds betyder, at han faktisk indtager førstepladsen på Basketligaens effiency-liste.

Og så kommer man selvfølgelig ikke uden om den bundrutinerede Borgmester af Randers, Chris Nielsen. Han spiller sin kamp nummer 427 i Basketligaen i aften, men på trods af at være rundet 33 år, er der stadig masser af liv i ham. 14,5 point bidrager han således med for kronjyderne.

Med en sejr til Randers vil de fortsat holde trit med Team FOG Næstved i bunden af Pro A, mens Wolfpack kan lægge sig op á point med EBAA i toppen af Pro B, hvis det bliver til københavnsk triumf.

Hvem, der trækker sig sejrrigt ud af opgøret, får vi svar på kl. 19.00.

Og der er rig mulighed for at blive Basketball-forkælet denne onsdag. Alle aftenens kampe kan nemlig ses direkte på Fanseat.

18:15 Bakken Bears - ZZ Leiden (FIBA Europe Cup)
https://www.fanseat.com/event/19789

19:00 Team FOG Næstved - Stevnsgade Copenhagen Basketball
https://www.fanseat.com/event/19746

19:00 Wolfpack Basketball - Randers Cimbria
https://www.fanseat.com/event/19747

19:00 Svendborg Rabbits - Official - Horsens IC - Basketball
https://www.fanseat.com/event/19748