Nyheder

Game of the Weeek: Horsens IC - Svendborg Rabbits

Landskampspausen er forbi, og det blev onsdag aften markeret, da Bakken Bears og Team FOG Næstved tørnede sammen i Vejlby Risskov Hallen. Kampen blev helt ekstraordinært vist direkte på Facebook. De seere, der overværede det, blev vidner til en kamp, hvor Næstved bed fra sig i første halvleg, men hvor Bakken Bears viste klassen i anden halvleg og kørte den 10. sejr ud af 10 mulige i hus på dansk jord.

Torsdag er der igen et Basketliga-topbrag på menuen. Denne gang mellem de aktuelle nummer tre og to i ligaen.

Hjemme tager Horsens IC imod Svendborg Rabbits, og det er første gang i sæsonen, de to hold krydser klinger.

Svendborg er blot noteret for et enkelt nederlag i sæsonen, mens HIC er rendt ind i tre.

Kaninernes enlige er kommet mod Bakken Bears, men de gule fra Østjylland har tabt to gange til bjørnene og en enkelt gang til Team FOG Næstved.

Opgøret er i øvrigt det første af to indbyrdes kampe mellem HIC og Svendborg på blot 6 dage, da holdene allerede førstkommende onsdag igen mødes - ved den lejlighed i Kaninhulen.

Når kampen kl. 18.45 tippes i gang i Forum Horsens bliver det samtidig en speciel oplevelse for Svendborg Rabbits-træner Lukas Varga. I både 2015 og 2016 fejrede han således danske mesterskaber i netop Horsens IC - først som spiller og derefter som assistenttræner. Torsdag aften vender han så tilbage for første gang, siden han forlod klubben i sommeren 2017.

Også Cheikh Sane får en førstegangsoplevelse. Han får således sin hjemmebanedebut i Forum Horsens. Hans første opgør var ude mod Bakken Bears, og her viste han med 9 rebounds, at han kan blive en vigtig brik i Horsens jagt på en finaleplads, som en spiller, der skal gøre en stor del af det hårde arbejde under kurven i begge ender.

I Svendborg har det været positive vinde, der har blæst ind over klubben i denne sæson. Lukas Varga har fået sat skik på sagerne, og kollektivet ser ud til at bære holdet langt. De største skalpe er kommet i to omgange mod Næstved, og kampen i Horsens torsdag repræsenterer en perfekt mulighed for at vise, at holdet fra Sydfyn mener det seriøst i denne sæson efter nogle magre år.

Jeremiah Ingram har været en markant profil hos Svendborg, men mest bemærkelsesværdigt er det faktisk, at hele 7 spillere snitter mere end 10 point per kamp indtil nu. Der er med andre ord masser af gode muligheder at vælge mellem, når bolden skal sendes af sted mod kurven.

Sebastian Åris er blandt de spillere, der har imponeret stort. Han er i gang med sin bedste sæson i Basketligaen, og senest mod Næstved var han her, der og alle vegne.

Den selvtillid, han med garanti har fået bygget op, kan han godt få brug for, når han står over for de stærke HIC-guards, hvor især Charles Callison har virket stabil. Den match-up og mange andre bliver interessante at se udfaldet af.

Vi får svaret på styrkeforholdet torsdag aften, og du kan selvfølgelig se opgøret direkte på www.fanseat.com