Nyheder

Første TV kamp nogensinde fra Hørsholm på TV2 Sport

Hørsholm 79ers’ hjemmebane har siden juni gennemgået den helt store ombygning, så den fremstår nutidig og ikke mindst lever op til Basketligaens og TV2’s krav til en moderne sportsarena. Den første rigtige opgave i den nyombyggede hal er netop en livesending på TV2 Sport tirsdag aften, hvor Team FOG Næstved kommer på besøg. Selv om ombygningen ikke helt er færdig i områderne uden om selve arenaen, kommer der til at være en intens atmosfære, da Næstved måske er Hørsholms største rival gennem de sidste 5-6 år.

For at fejre ombygningen og ikke mindst at TV2 Sport for første gang sender fra Hørsholm, har klubben inviteret både borgmester Morten Slotved og formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Nadja Hageskov til at tage del i festlighederne.

Hørsholm 79ers vil gerne dele den store dag med hele Hørsholm og derfor er alle kommunens ansatte og alle medlemmer af idrætsforeninger i Hørsholm Kommune inviteret gratis med til kampen af henholdsvis Morten Slotved og Nadja Hageskov i samarbejde med klubben.

Kampen spilles i en arena, der er klar til tilskuere og TV inde i hallen, mens en del af udenomsarealerne stadig er under ombygning. Publikumsfaciliteter som cafe og kiosk bliver ikke klar, men den lokale pølsemand fra gågaden i Hørsholm træder til i stedet, så publikum alligevel kan få en forfriskning. Også i forhallen vil der være en intermistisk kiosk, hvor der kan købes popcorn, slush ice og diverse andre kioskvarer, så klubben er sikker på at kunne give publikum en god oplevelse.

Hørsholm hallen under ombygning

Der bliver helt sikkert en intens stemning i den nyombyggede  Hørsholm Hallen tirsdag 27. oktober. Der er en lang historie mellem de to hold, der har udkæmpet drabelige kampe på banen - og tilskuerne har også tradition for at drille hinanden. Og så er der jo lige det, at Næstved stiller med en tidligere Hørsholmtræner, som har taget fire tidligere Hørsholmspillere med til Næstved.

Bogdan Karaicic var indtil midten af forrige sæson træner i Hørsholm og havde været det gennem en årrække. Samarbejdet blev imidlertid afbrudt i utide og da Karaicic kort tid efter blev hyret som træner i Næstved, efter en trænerfyring, tog han et par af Hørsholms unge talenter med sig til Sydsjælland.

I alt spiller fire tidligere Hørsholmspillere for Karaicic og det er noget, man har bemærket i det nordsjællandske. De to tidligere Hørsholmprofiler Philip Hertz og Alexander Bak samt de to talenter Mads Bonde og Filip Rajovic kan vente en varm velkomst i Hørsholm og det samme gælder træner Karaicic.

Hørsholmanfører Frederik H. Nielsen stadig ser stadig de fire spillere som lidt hjemmehørende på Nordsjælland:

- Hertz og Bak har store roller hos Team Fog Næstved, og de er jo om nogle Hørsholmdrenge til benet, så det giver et ekstra krydderi til en i forvejen intens affære. Det er altid specielt at møde Næstved.

Begge hold har stadig spillet meget få kampe, så det svært at læse meget ud af de foreløbige resultater, selv om Næstved ser rigtig gode ud. Det er blevet til tre sejre og kun et enkelt nederlag for sydsjællænderne og det enlige nederlag kom til de forsvarende mestre fra Horsens i en meget tæt kamp.

Næstveds helt store profil er Caleb Walker, der i de to sidste kampe er noteret for 22 og 24 point og ni og 11 rebounds. Den 195 centimeter store forward er i sin anden sæson i Næstved, hvor han sidst var at finde i 2012-13.

Udover Walker har Næstved fem andre udenlandske profiler på holdkortet, i modsætning til Hørsholm, der har valgt at spille med unge lokale talenter, krydret med to udenlandske spillere i amerikanerne Evan Yates og Anali Okollji. Okoloji fik noget nær en drømmedebut, da han scorede 25 point og tog 15 rebounds mod Bakken Bears i weekenden.

Hørsholm har kun spillet tre kampe og selv om det er blevet til to nederlag og kun en enkelt sejr, er man optimistiske i det nordsjællandske. Nederlagene har nemlig været snævre og mod to af de absolutte kandidater til gulmedaljerne i Svendborg Rabbits og Bakken Bears. Senest var Hørsholm tæt på at overraske Bakken på hjemmebane i en kamp, hvor 79ers kun var bagud med fire point med 16 sekunder igen.

Hørsholmtræner Rafa Monclova ser dog alligevel Næstved som favoritter:

-Det bliver en svær kamp for os, men vi vil rigtigt gerne give vores fans den første hjemmesejr. Næstved er et meget fysisk hold, der spiller rigtigt godt. Med deres gruppe af meget dygtige spillere skal vi være 100% klar fra starten, men vi vil selvfølgelig altid gerne måle os mod de bedste.

Den spanske træner har også ros til kernen af helt unge danske spillere, hvoraf de fleste stadig kan spille i ungdomsrækkerne:

-Mine spillere har gjort det rigtigt godt de sidste uger. Vi vokser og bliver voksne sammen i løbet af sæsonen og det bliver godt at komme ind i en færdig Hørsholmhallen. I sidste uge startede vi lidt nervøst mod Bakken og det kostede, så det skal vi se, om vi kan eliminere.

Kampinfo:
Række: Basketligaen
Dato: 27. oktober 2015
Tid: 18:05
Sted: Hørsholm Hallen, Hørsholm Idrætspark, Stadion Allé 5, 2960
TV: TV2 Sport fra kl. 18