Nyheder

Første hjemmesejr til Stevnsgade SuperMen

Det var bund mod bund i dagens kamp i Nørrebrohallen, 405 tilskuere var mødt frem for at se hvem der skulle få lidt luft i bunden af tabellen.

Begge hold havde tabt tætte kampe i sidste runde, så man måtte forvente at holdene var ekstremt sultne efter en sejr.

Hørsholms  Anali Okoloji var måske lige sulten nok, 36 sekunder gik der inden han havde samlet sin 3 fejl ind på fejlkontoen, mere om ham senere.

Kampen startede i det hele taget lidt nervøst fra begge sider Stevnsgade spiller meget forkrampet i angrebet og skal kæmpe hårdt for hver kvalificeret afslutning, det bliver til en del 3 pts afslutninger for hjemmeholdet, nok også for mange, men det er et par 3ere af Mikael Vincents samt dominans i rebound spillet i begge ender der holder Stevnsgade i  kampen.

Hørsholm kommer en del mere på straffe linjen end Stevnsgade i første periode er Hørsholm 9 for 12 på straffe, mod Stevnsgades 1 for 4, dette er stærkt medvirkende til at Hørsholm kan gå til periode pause med en føring på 6 pts 16-22.

Starten på 2. periode står i Virums tegn, i hvert fald er det Virums tidligere spiller Jesper Sandager der har drukket af trylledrikken i pausen og starter ud med at score 8 points på 2 minutter, inklusive et par stykker af den venstrehåndet skyttes varemærke 3ere. Sandager får også hevet 4 rebounds ned i perioden.

Ellers tager niveauet i kampen et gevaldigt dyk nedaf. Her ser man virkelig decideret rodet basketball fra begge sidder, en rigtig bundkamp. Stevnsgade forsøger at kæmpe sig tilbage i kampen, men formår ikke på noget tidspunkt at få mere end 1 forsvars stop i træk og så er det jo svært at få skruet et run sammen.

For Hørsholm er der kommet gang i Amerikanske Evan Yates og Anders Schou, der med henholdsvis 6 og 7 points er dem der trækker det offensive læs. For Stevnsgade er det mere spredt ud hvor deres points kommer fra, således kommer hele 8 spillere på scoringstavlen, blandt andet kommer både Martin Hermansen og Christian Bülow ind fra bænken og sænker hver et skud fra 3 points land.

Periode afslutning gør at Michael Vincents bliver fejlet og sendt på straffe linien med 1 sekund tilbage, på den måde lykkedes det Stevnsgade  at hente et enkelt point ind og vinde perioden 27-26, til en halvlegsstilling på 43-48.

I pausen bliv de tilskuere der ikke var ude og tanke op med popcorn en noget køligt ar drikke underholdt med et Breakdance show.

Rune Larsen fra DBBF stod for resten af halvlegs underholdningen, da der blev trukket lod til pokal kvartfinalerne for herre og damer.

For Stevnsgade blev det en mulighed for herreholdet at vise at man er kommet videre efter en ordentlig tur i maskinen i første runde af Basketligaen mod Bakken Bears, man tager hjemme mod det Basketligaens tophold.

Se det fulde resultat af lodtrækningen her. 

Efter halvlegs pausen kom der gang i Stevnsgades Adrian Moss der scorede 8 points i perioden.

Det lykkedes også Stevnsgade at få flere end et forsvars stop i træk, hvilket gjorde at man langsom halede ind på Hørsholm.

For Hørsholms Anali Okoloji så han sine første minutter på banen efter hans 36 sekunder i  første periode, men det skulle ikke rigtigt være hans dag i dag, så uden at have gjort meget væsen af sig blev Hørsholms hidtidige topscorer i sæsonen skiftet ud efter bare 4 minutter.

Det smukke basket lod stadig vente på sig, men hjemmeholdet fik kæmpet sig tilbage og også foran. Det var som om at momentum havde skiftet, nu var Stevnsgade i fører trøjen og vandt perioden 22-17, så stilling var 65-65.

I starten af 4. periode fulgtes de 2 hold ad frem til 70-70, hvor ingen kunne rigtigt få hul.

Stevnsgade lavede et lille run på 8-0, og havde kampens største føring, Hørsholm havde dog ikke tænkt sig at ligge sig ned og fik kæmpet sig tilbage til stillingen 80-78, anført af Anali Okooji, som havde fundet sin vanlige form.

Stevnsgade holdt dog fast i momentum og fik endnu engang lavet et lille run og gik således fra 85-83 til 91-83 med ca. 1 minut tilbage og kampen var reelt ovre.

Stevnsgade lukkede kampen da de på det sidste minut skød 8 for 12 straffe i.

Slutcifrene lød på 96-91.

Slutteligt skal også lyde stor ros til Hørsholms Evan Yates, der på konsistent vis, langsom og stille sneg sig til 32 points og 18 rebounds.

Med aftenens sejr, rykker Stevnsgade fra 7. pladsen op til 5 pladsen, hvor Hørsholm følger efter på 6. pladsen.

Stevnsgades næste modstander er Team Fog Næstved, som man møder den 9. november i Næstvedhallen.

For Hørsholm venter Sisu, der kommer på besøg i Hørsholmhallen den 7. november.

Stats fra kampen:

Stevnsgade SuperMen: Mikael Vincents, (21 pts, 10 ast), David Balaton, (15 pts, 3 ast), Alonzo Brooks (15 pts, 12 reb), Adrian Moss (11 pts, 6 reb, 2 ast, 1 blk)

Hørsholm 79ers: Evan Yates, (32 pts, 18 reb, 2 stl), Jesper Sandager (18 pts, 4 reb), Anders Schou (13 pts, 4 reb)

Foto er leveret af ©Robert Dines Rasch