Nyheder

Forrygende topkamp i Kaninhulen

Forrygende topkamp mellem Danmarks to bedste mandskaber.

Det var 1200 forventningsfulde tilskuere der tog imod Bakken Bears og Svendborg Rabbits i dag i Svendborg Idrætscenter. De blev ikke skuffet for det var en rigtig god reklame for basketsporten og med den helt rigtige vinder, Svendborg Rabbits, 114-100 (!!!) efter perioderne 28-15, 31-29, 24-24 og 29-30.

Der var fuld knald på tempoet og spillelysten på begge mandskaber straks fra start og især kaninerne viste, at de i dag havde masser af både momentum og selvtillid.

Kaninerne ret hurtigt på gode drives og flotte skud foran med 15-3 inde Bakken fik lukket blødningen lidt og fik reduceret på gode trepointsskud og på indspil til Big Chris,
hvilket helt klart var bjørnebandens gameplan. Graig Washington der skulle matche den bornholmske granit trak klogelig væk og fik gode skud sendt af sted mod kurven langt væk fra Christoffersen.

I særklasse i 1. periode var dog igen Donald Rutherford med hele 12 points men også Adama Darboe gjorde en rigtig flot figur. Svendborg vinder 1. periode stort og havde også langt mest lyst til spillet.

Bakken Bears kom klart bedst ud til 2. periode og var bjørnen nu vågnet af sin søvn ?. Nej. Selv om scoringsprocenterne steg også fra trepointsland så kom kaninen stærkt igen. Nu var det Mikkel Plannthin og Kristoffer Gertz der begge svingede taktstokken og bjørnen dansede derefter.

Washington trak helt ud bagved trepointslinjen og ramte også herfra et par dybe. 5 stks fra kaninerne og 4 fra bjørnebanden. Taget var ved at lette på det nyrenoverede Svendborg Idrætscenter og publikum blev underholdt
i topklasse, det samme som DK4’s basketfans. Bjørnen der omtrent var på vej tilbage i kampen blev slået på rigtig flot spil fra Rabbits og flere spektakulære dunks samt høje procenter overalt på banen fra kaninerne.

Og 61 points mod Danmarksmestrene, hvem har sidst set det og hvornår ?. Svendborg havde virkelig momentum.

Det helt store spørgsmål efter pausen var om Bakken Bears nu var vågnet så meget, at kaninerne for alvor blev truet, også selv om det var muligt, at gå til pausen med en komfortabel føring på 17 points?

Bjørnen kom flot igen men det var ikke nok i dag. Efter en reducering af føringen slog kaninerne kontra ved trekløveret Plannthin, Rutherford og Darboe ligesom Kristoffer Gertz igen havde et meget flot indhop og elegant rundede Bakken Bears forsvaret og sikkert lagde endnu to i. Svendborg kunne gå ud til de sidste 10 minutter foran med 15. Var det nok?

Helt sikker var publikum ikke og en velspillende Orane Chin der når han fik bolden på toppen faktisk både kunne skyde og gå mod kurven, omtrent var ustoppelig, fik folk til at sidde uroligt på stolene.

Bakken Bears kom tættere og tættere på kaninerne der virkede lidt slidte efter en fantastisk indsats. Et run på 2-9 og stillingen var pludselig kun +10 til Svendborg. Så smed Adama Darboe to trepoinsskud i fra hjørnet og føringen var
igen komfortabel. Så var det ellers slut med gaver til det jubilerende Bakken mandskab fra kaninerne. Det blev til gravøl på hjemturen og med 4 treerer og 12 straffekast, de flester fra en stensikker Mikkel Plannthin, vandt Svendborg Rabbits fortjent kampen. 114 points mod de danske mestre er vist ikke hverdagskost og sidste sæson tabte kaninerne den første kamp hjemme i kaninhullet med 60-100, i dag scorede Svendborg 61 i første halvleg (!).

Det må give panderynker hos bjørnebanden men det kommer de sig sikkert hurtigt over. Svendborg fik dog vist, at man skal regne med kaninerne – også i denne sæson.

For kaninerne scorede Rutherford 34 og hentede 10 rebounds, havde 4 assists og et enkelt blok, 27 til Mikkel Plannthin og til Adama Darboe og 18 til Greg Washington, der ligeledes havde 13 rebounds, 6 til Kristoffer Gertz og 2 til Claus Magaard.

For Bakken Bears scorede Chad Tomko 28, 23 til Orane Chin, 15 til Chris Christoffersen og 14 til Iversen, 9 til Andreas Jakobsen og 6 til Frederik HN, Jens Jensen 3 og Morten Sahlertz 2.