Nyheder

Forløsning og storsejr i Hørsholm

Hørsholm 79ers fik endeligt den første sejr i årets Basketliga.

Sejren på 96-80 efterlod samtidig modstanderen Aalborg Vikings som eneste hold i bunden af ligaen uden en sejr.

Hørsholmtræner Miguel Hoyo var en lettet mand efter kampen:

- Det er dejæligt. Spillerne fortjener virkeligt denne sejr. De har arbejdet så hårdt i så mange uger, hvor vi har været tæt på sejren og i dag kommer forløsningen så. De unge gør det rigtigt godt og vi så i dag, at de kan spille mange minutter i ligaen og gøre det godt.

Hørsholm var uden topscorer Daniel Mortensen og den 206 cm høje Alejo Rodriguez, men var alligevel i stand til at dominere de nordjyske gæster.

Det karakteristiske uselviske angrebsspil, som man har set fra Hørsholm hele året dominerede. I første periode førte det til dunks fra unge Asbjørn Midtgaard og Andreas Hjorth, men det var Derek Semenas, der dominerede. Nærmest uden at spille i fjerde periode fik den amerikanske shooting guard 23 point og han scorede ikke mindre end fem tre-point scoringer i kampen.

Kampen var afgjort ved pausen, og var kun tæt indtil anden periode, som Hørsholm vandt 29-10. Perioden startede med tre’ere af Atila Kovac og Frederik H Nielsen og fra da af kiggede hjemmeholdet sig aldrig tilbage. 26-20 blev til 40-22. Selv om Aalborg kom lidt tættere på med scoringer fra Nick Okorie og Niels Koch til 45-30, slap 79ers ikke gaspedalen. Inden pausen var stillingen 55-30 og anden halvleg handlede mest om hvor stor sejren skulle være.

Vikings gav på intet tidspunkt op og det endte faktisk med at de vandt anden halvleg med 17 point. Det skete dog ikke før efter 79ers havde opbygget en 71-40 føring med tre minutter igen af tredje periode og coach Hoyo tømte bænken og lod de unge talenter som Sebastian Dalsgård få værdifuld spilletid i Basketligaen.

Vikings vandt således de sidste 13 minutter af kampen med 40-15, men hjemmeholdets sejr var aldrig i fare og spillere og trænere modtog da også en fortjent stående klapsalve fra de 386 tilskuere i Hørsholm Hallen.

Kampens spiller var 17-årige Asbjørn Midtgaard, der med 11 point, et dunk og tre blokerede skud fik sit endelige gennembrud i ligaen. Hørsholms topscorere var Derek Semenas med 23 og Atila Kovac med 17.

For Aalborg havde Brandon Bjerre 18 mens Nick Okorie og Kasper Serritslew hver havde 14.