Nyheder

Fantastisk Københavner drama i Büllen

Hørsholm kom ind til lørdagens kamp efter en turbolent uge, hvor de havde skilt sig af med deres træner efter en uheldig episode ved deres sidste kamp.

Falcon vandt en kærkommen sejr i Næstved i løbet af ugen, men er hårdt ramt af skader/sygdom og stillede kun op med 8 spillere, der var ”fully fit” til dagens kamp.

Falcon starter kampen bedst og bringer sig foran med 14-5 efter de første 5 minutter og efter 8 minutter er det blevet til 25-12. Hørsholm slutter godt af og får reduceret til 23-16 ved periodeskift. I denne periode får Falcon flyttet bolden godt og Hørsholm formår ikke at tvinge Falcon til svære skud. 

Darell Vinson og Iffe Lundberg er de mest active scoringmæssigt for Falcon, mens det er Brenton Butler for Hørsholm.

I starten af anden periode forsætter denne trend i de første 6 minutter, Falcon holder sig foran med 10 til 12 point. I de sidste 4½ minut stepper Hørsholm op i forsvaret og vinder afslutningen af perioden med 6-22, bl.a. ved at komme på linjen hvor de skyder 7 for 8 i denne fase af kampen. Hørsholm får gang i både Attila Kovacs og Casper Hesseldal; og så er Brenton Bulter meget svær at styre for Falcon. Han bliver gang på gang screenet fri til skud som han flot omsætter til points. For Falcon scorer Darell Vinson 10 points i perioden. Stillingen er 41-37 til Falcon ved pausen.

I tredje periode får Hørsholm første gang en føring ved 43-44, men så svarer Falcon med et 6-0 run og holder føringen perioden ud. Daniel Mortensen og Frederik Hougaard sætter nogle vigtige scoringer for Hørsholm, så der ikke står Butler på det hele og hos Falcon er Alexander Bak begyndt at træde i karakter.

Falcons spil er begyndt at blive meget en mod en baseret, hvorimod Hørsholm flytter bolden mere og derved får bedre skud. Falcon er stadigvæk oppe med 56-54 inden 4. periode.

Fjerde periode bliver meget intens og knap så velspillet. Falcon bringer sig foran med 68-63 efter 7 minutter på scoring af Christian Thomsen, men får så ikke scoret mere i normal tid. Først Daniel Morten og herefter Zarko Jukic får scoret inside. Falcon isolerer Alexander Bak, men uden held. Brenton Bulter kommer på linjen og scorer 1 af 2 så kampen er lige 68-68. Igen isoleres Alexander Bak for Falcon og igen uden held. Hørsholm gør så det samme med Bulter som brænder og i de sidste 2 sekunder får Hørsholm 2 tip-in forsøg, men begge ryger ud igen og kampen skal i overtid.

I begge overtidsperioder er de 2 forskellige spilletyper meget klar. Hørsholm meget aggresive i forsvaret og afleverende i angrebet, Falcon lidt mere afventende i forsvaret og en mod en orienteret i angrebet.

Første ekstra periode ender ender 8-8. Hørsholm har 2 3’ere fra Attila Kovacs and 2 straffe fra Brenton Bulter, men også 4 missede straffe fra Hesseldal og Zarko Jukic. Falcon har 2 lay-ups fra Alexanden Bak sammen med 2 straffe samt en angrebsrebound der konverteres til 2 points af Darell Vinson.

I anden overtidperiode er det igen Attila Kovacs med 2 skud fra distancen samt 1 skud fra Brenton Bulter – der sammen med et 3 points drive fra Bak, et straffe fra Iffe Lundberg og 3 points fra Gregory Washington bringer kampen på 83-83 med 1 minut tilbage.

De 4 sidste angreb er fuldstændig ens. 2 gang isolation til Alexander Bak resulterende i pressede drives, som hverken giver scoring eller fejl og i den anden ende det samme bare med Brenton Bulter som begge gange kommer på linjen og scorer 3 af 4 straffe og dermed giver Hørsholm en sejr på 83-86.

Topscorere for Falcon: Darell Vinson med 25, Alexander Bak med 20, Christian Thomsen med 15 og Iffe Lundberg 18 points. Jonas Bro havde 4 assists, Darell Vinson havde hele 28 og Iffe Lundberg 10 rebounds.

Topscorere for Hørsholm: Brenton Butler 32 points, Atilla Kovacs 14 points og Daniel Mortensen 12 point. Frederik Hougaard havde 4 assists og Casper Hesseldal havde 9 rebounds.