Nyheder

Et velsmurt Bakken Bears mandskab besejrer Rabbits

Bakken Bears besøgte torsdag aften kaninhulen og efterlod ingen tvivl om, hvem der i øjeblikket er Danmarks bedste basketballhold.

Bakken Bears overstrålede kaninerne der efter en godkendt 1. periode måtte overgive sig og erkende, at Bakken Bears lige nu er mindst et skridt foran i kampen om årets mesterskab.

Måske havde cheftræner Craig Pedersen "solgt" kampen på forhånd fordi det vil betyde, at Bakken Bears slutter på grundspillets 1. plads og fordi cheftræneren har fokus på de tre andre kampe der venter kaninerne, Værløse, HIC og Falcon.

Kampene mod Bakken Bears, hvoraf der nu resterer en enkelt, er således uden betydning for kaninerne.


Faktum er, at kaninerne til tider blev spillet ud af egen hule af et velspillende Bakken Bears der vandt overbevisende 86-110 efter perioderne 20-21, 24-34, 22-31 og 18-24.

Kampen startede i et vildt og hæsblæsende tempo og med skiftende føringer. Hos hjemmeholdet var især Damian Ocana hot med to treerer og ialt 10 points men også Johnell Smith gjorde en rigtig god figur. Hos bjørnebanden var scoringerne bredt ud over hele paletten og det lovede godt for kampen som helhed. Der var masser af underholdning til de godt 1100 fremmødte i Svendborg Idrætscenter. Rotationen hos hjemmeholdet bragte hurtigt ungdommen på banen og således sluttede Marinus Mouboe festen i 1. periode af med de sidste to points for kaninerne.

Bakken Bears lagde straks fra 2. periodes start voldsomt pres på boldholderen i kaninernes angreb og Johnell Smith måtte ty til et vildt trepointsskud der blev fejlet, hårdt presset af skudklokken. Tre straffe som mr. Smith sikkert omsatte og så gik bjørnene i gang. Der blev skudt fra stort set alle distancer efter at Big Chris måtte forlade banen med en forvreden ankel og Bakken Bears ramte sikkert på stort set alt.

Kaninerne var kun statister og var alt for langt væk fra Bakkens skytter og halvdelen af bjørnebandens points i perioden var fra trepointsland. Det blev krydret med dunk og blocks så kaninerne var nede med 11 ved pausen og kampen mod overmagten var til at se i Svendborg Idrætscenter.

Der skulle ske noget drastisk hvis Svendborg Rabbits skulle tilbage i matchen og det var heller ikke det valg der blev truffet af trænerteamet. Der blev roteret kraftigt på bænken hos kaninerne og faktisk virkede det som om kampen var solgt ved halvtid. Bakken Bears fortsatte med at brænde nettet af i Svendborg Idrætscenter og ramte på 6 stk. fra trepointsland i 3. periode, igen halvdelen af de points der blev scoret af bjørnebanden.

Hos hjemmeholdet var det stadig Damian Ocana der gik forrest rent angrebsmæssigt med sikre træfninger og et meget flot dunk ned gennem feltet. Unge Mouboe fik flere minutter og sluttede igen perioden af med de sidste points for kaninerne der nu og inden de sidste 10 minutter, var nede med 18, 68-86.

Kampen var afgjort og både Johnell Smith og Antonio Porta der i dag var hårdt presset med bare at få bolden over midten, blev herefter skånet. Ungdommen kom ind og gjorde det egentlig fornuftigt. Mathias Kelly på guardpladsen lod sig ikke kyse og havde selv om han førte bolden op af banen, ingen turn overs.

Det blev også til 12 fornuftige minutter til Marinus Mouboe og 6 points.
Bakken Bears så sig ikke tilbage i dag og vandt fortjent opgøret selv om publikum håbede med de to trepointsskud Niels Degn der dog reducerede bjørnebandens forspring. Kaninerne var faktisk helt nede på minus 10 men så tog en vis herre fat i bjørnene igen og de trak igen fra og vandt helt fortjent en meget overbevisende sejr over et meget ungt Rabbitsmandskab der var på banen i de sidste par minutter. Netop den periode vandt bjørnene 0-12 og et kraftigt tak for sidst fra pokalfinalen i Horsens i januar måned.

Kaninerne slutter på ligaens 3. plads og nu er det kun et spørgsmål om, hvem modstanderen bliver i kvartfinalen.

For hjemmeholdet blev dagens spiller Damian Ocana med 25 points, Johnell Smith scorede 18, Will Paul 14,. 

Hos Bakken Bears scorede Brandon Penn 21, Bakkens mest effektive spiller Nicolai Iversen 18, 16 til Andreas Jakobsen, 12 til Kenny Barker, 11 hver til Søren Ege og Morten Sahlertz.