Nyheder

Et sandt drama i Kaninhulen

Der var lagt op til et tæt opgør mellem ligaens nr. 2 og 3 i mandag aftens semifinale i Svendborg Idrætscenter og det blev lige nøjagtig så spændende som forudsagt.

Et meget tæt opgør med skiftende føringer gennem hele kampen og desværre for hjemmeholdet vandt Randers med 2, 92-94, efter perioderne 20-22, 22-17, 23-25 og 27-30.

1. periode startede som resten af kampen, meget tæt og skiftende føringer men det var som om Randers var en smule mere tændte og kom lidt lettere til deres points end kaninerne. Kaninernes forsvar var til tider lidt for sloopy og derfor kunne bl.a. Troy Gottselig boltre sig dels på mellemdistancen men også tæt på kurven fordi Rabbits havde meget svært ved at matche ham. Derimod lukkede kaninerne helt ned for Bonell Colas men så viste Charlie Burgess og Chris Nielsen at de kunne tage over. 5 points fra Chris Nielsen, 8 fra Troy Gottseling og 7 fra Charlie Burgess i perioden.

For kaninerne viste især Will Paul flot spil med 7 points og 5 rebounds men også Antonio Porta var tændt med 7 points og Claus Magaard med to fra trepointsland.

Den tætte kamp fortsatte gennem 2. periode men nu var det som om hjemmeholdet fik lidt bedre fat. Et rigtigt flot indhop fra Rasmus Christensen der arbejdede stenhårdt i forsvaret og gav 4 hurtige points til sit hold samt lige så hårdt forsvarsarbejde fra Antonio Porta der også var effektiv i angrebet med endnu 7 points og igen Will Paul med gode points til sit hold. Bemærkelsesværdigt at Johnell Smith kun var i stand til at ligge to points i kurven i 1. halvleg men Randers havde også stor fokus på tryllekunstneren.

For gæsterne fra Randers var det igen Charlie Burgess og Chris Nielsen der viste høj høj klasse og de var stort set ene om at holde Randers inde i kampen. Stadig var det dog som om at Randers havde lige 10 % mere i forsvaret og det var udslagsgivende for at kronjyderne kunne slutte perioden bedst med et lille run på 0-5 og pausestilling 42-39.

Rabbits startede godt efter pausen og efter en meget spændende 1. halvleg var de godt 700 fremmødte fulde af forventning til en lige så spændende 2. halvleg. Johnell Smith startede 2. halvleg med at score og blev fulgt til dørs af en igen storspillende Antonio Porta og kaninerne hentede deres største føring i kampen, 46-41 !!.

Randers slog hurtigt igen og en episode efter godt 3 minutter tippede måske kampen en smule over i udeholdets lejr. Efter et angreb på kurven og efter Antonio Portas og mange af de fremmødtes mening, en klar fejl, endte kampen på gulvet og klammeri mellem Porta og Chris Nielsen. Porta i frustration hægtede Chris Nielsens fod og det kunne dommerne kun taksere til en usportslig fejl og to straffe i modsatte ende til Randers. En situation der kunne havde bragt kaninerne endnu mere i momentum efter pausen og måske foran med 7 blev vekslet til +3 og Randers bold i siden.

Den fik Randers først to points for af, ja hvem ellers, Troy Gottselig og i næste angreb yderligere to fra samme spiller der i dag gjorde forskellen. Så var Randers igen foran men så slog kaninerne tilbage med først en treer fra influenzaramte Claus Magaard og så en meget dyb fra Antonio Porta og Rabbits var igen foran med 4. Charlie Burgess tog igen ansvar og scorede 5 points i træk inden Will Paul sluttede bedst for Rabbits med 8 points i træk. Bonell Colas med 2 points inden de sidste 10 effektive minutter men det var i dag Troy Gottselig der var forskellen på de to mandskaber fordi Rabbits ikke havde nogen der kunne spille forsvar på den store og stærke canadier. Et sølle points var forskellen på de to mandskaber inden de sidste ti minutter og absolut intet var afgjort.

Johnell Smith med 7 points i 3. periode var ved at vågne op rent scoringsmæssigt men også i sjældne fejlproblemer og så var turnover statistikken også mod mr. Smith ligesom de "normale" steals også udeblev. De rygproblemer Johnell har er nok mere alvorlige end som så og det var Randers gode til at se.

I de sidste 10 minutter, hvor Rabbits havde stor fokus på Troy Gottselig tog pludselig Adrian Filip over med 8 points i træk og så var Randers oppe med 4, 74-78, og da Charlie Burgess scorede endnu to var afstanden pludselig +6 til udeholdet ved halvtid i sidst periode. En lille forhåndsafgørelse ?.

Kaninerne slog endnu engang tilbage med kampens største run, 13-4, primært på meget flot spil fra Antonio Porta og Rabbits var nu foran med 3 med knap to minutter tilbage på klokken, dog fejlede Bonell Colas ud og så var det måske tiden for Rabbits til at lukke kampen. Det var meget nervepirrende. Randers kommer flot igen med 4 ubesvarede points inden Damian Ocana rammer en treer fra hjørnet til 90-88 med godt 50 sekunder igen.

Randers har is i maven og slutter også kampen bedst med 2-6 run og sejr på 2 fordi kaninerne i de sidste minutter traf de forkerte beslutninger og i dag manglede en smule i forsvarsintensiteten for at kunne slå Randers.

Hjemmebanefordelen er således væk fra kaninernes hænder og der venter endnu en meget spændende kamp på Fynsvej i Randers på torsdag.

For hjemmeholdet var der især to spillere der viste høj høj klasse, også to spillere der næste sæson er at finde i kaninhulen, nemlig Antonio Porta med 28 points og 5 assists, Will Paul med 26 og 13 rebounds, Johnell Smith nåede 13 points 5 rebounds og 4 assists, 11 points til Claus Magaard (3/3 på treeren), 8 til Damian Ocana, 4 til Rasmus Christensen og 2 til Mads Bloch der også hentede 7 rebounds.

For Randers scorede Troy Gottselig 28 og hentede 9 rebounds samt 5 blocks, 26 til Charlie Burgess og 8 rebounds samt 6 assists, 22 til Chris Nielsen, 12 til Adrian Filip, 4 til Bonell Colas og 9 rebounds og endelig 2 til Patrick Nielsen.