Nyheder

Endnu et nederl... Nej! Sejr til Vikings!

509 tilskuere var lørdag eftermiddag med til at danne rammen om kampen mellem Aalborg Vikings og SISU.


Efter en spændende affære kunne hjemmeholdet – for første gang i denne sæson – trække sig sejrrigt ud af opgøret! En kamp hvor særligt 4. periode vil blive husket for at holdene til sammen scorede hele 75 point!

Vikings starter kampen bedst og især Javorn Farrell gør god figur fra start. SISU strammer op i forsvaret, og det volder Vikings store problemer og fører til mange mistede bolde. En storspillende liga-topscorer i Daryl Partin er ustoppelig i angrebet og efter 7 minutter spillet må Vikings tage time-out bagud med 12-17. Det skulle vise sig at være en god beslutning af coach-Mike, for Vikingerne scorer 9 point i træk, mens de holder SISU fra fadet.

Ved stillingen 21-17 er det således SISU, der tvinges til at tage en time-out. 24-20 til Vikings ender første periode.

I 2. periode er det fortsat Daryl Partin, der er den dominerende spiller for SISU, mens også SISUs inside-spillere Joe Benjamin, Frederik Rungby og Zivojin Grubovic gør flot figur og får hentet en masse rebounds. 2. periode bliver en spændende affære, hvor Vikings på et tidspunkt kommer foran med 10 point, 34-24 men føringen bliver dog hurtigt hentet og pludselig er stillingen 40-38. Med 40 sekunder igen er Vikings dog foran med 49-42, men et par flotte scoringer af landsholdsspilleren Mikael Vincents Nielsen reducerer stillingen til 49-47 ved halvegspausen.

3. periode bliver en lige så spændende og tæt affære som 2. periode, hvor Vikings det meste af perioden holder en 4-points føring. For SISU er det nu Frederik Rungby der fører an med flotte fast-break scoringer og mange rebounds. Efter 5 minutter spillet er det fortsat Vikings, og ved stillingen 58-54 træder en velspillede Brandon Bjerre i karakter og rammer to 3’ere i træk. Herefter står der Joe Benjamin på programmet og nærmest ene mand får han udlignet til 65-65 inden 4. periode sættes i gang.

I starten af 4. periode er det Vikingernes Trey Sumler, der går forrest. Først med to 3’ere i træk og derefter bliver han fejlet i et skudforsøg bag linjen og bliver tildelt 3 straffe, der alle omsættes til point. 78-71 er stillingen efter 3 minutter spillet i perioden og Vikingerne begynder så småt at tro på en sejr.

Herefter er det dog SISU, der efter flotte aktioner fra Mikael Vincents og Joe Benjamin –starter et run og pludselig er Vikings føringen væk og coach Dejworek må tage timeout ved stillingen 78-78 med 6 minutter tilbage. Igen er det Brandon Bjerre, der viser træfsikkerheden bag 3-points linjen og med to 3’ere i rap får han bragt publikum med i kampen og ved stillingen 84-78 må SISU nu tage timeout.

De sidste 4 minutter byder på en masse flotte scoringer – og nærmest intet forsvarsspil. Der bliver scoret hele 23 af Aalborg Vikings og 20 point af SISU og dermed er det også Vikings, der kan træffe sig sejrrigt ud af det spændende opgør med cifrene107-98.

Bedste Viking: Trey Sumler med 30 point, 7 rebounds og 6 assists.

Bedste SISU-spiller: Joe Benjamin 26 og 8 rebounds på blot 27 minutter.