Nyheder

Endnu en spændende kamp i Svendborg

Værløse var undertippet i dagens kamp i Svendborg Idrætscenter men spillede helt lige op med kaninerne der til slut trak en sejr hjem, 78-73, efter perioderne 23-17, 14-20, 24-17 og 17-19.

Dagens bedste spiller for Rabbits tilbagevendte Johnell Smith med 22 points og 8 rebounds samt 5 assists. For Værløse ligaens topscorer Drew Maynard med 29 points og 9 rebounds.

Svendborg var tændte efter en kamppause på 10 dage og især var Johnell Smith overalt på banen og der var fart i mr. Smith der havde haft en hård tid siddende udenfor, hvilket absolut ikke er hans livret. Johnell med 8 points i perioden og de første 6 for kaninerne.

For Værløse var det Drew Maynard der var toneangivende og han havde også grønt lys for at skyde på stort set hvad der passede ham og 7 points fra hans hånd i 1. periode som kaninerne vandt med 6.

Debut for den nye kanin efter 5 minutter og da Chaed Wellian kom på banen stod publikum op og tog værdigt imod. Wellian svarede flot igen med points samt godt forsvar.

Værløse lagde bedst fra land i 2. med et run på 2-11 og Rabbits havde lagt slow motion ind i spilkonceptet. Det gik alt for langsomt og gang på gang blev kaninerne presset af skudklokken som de selv havde bragt ned. Lige modsat spillet i Ålborg blev bolden spillet alt for langsomt rundt og den frie mand blev fundet alt for sent. Værløse spillede fornuftigt og ramte på flere svære skud og Maynard satte igen 7 points i perioden. Han blev fulgt flot til dørs af Værløses 2. amerikaner Rob Woodson. Svendborg formåede kun at score 6 points på 8 minutter og så var det pludselig svært for kaninerne.

Værløse vandt fortjent perioden overbevisende 14-20.

Craig Pedersen var sur i pausen og han krævede mere intensitet og fight ligesom han bad spillerne deltage i forsvarsarbejdet for det var her Værløse slog Rabbits ud. 5 angrebsrebounds der alle blev omsat i scoringer gjorde ondt på Rabbits og det skulle ændres ellers var kampen tabt.

Værløse havde momentum og lugtede, ovenpå to sejre over 79’ers blod. En vaskeægte sensation såfremt de kunne slå kaninerne i egen hule.

Rabbits lavede et bedre job i 3. periode og igen var Johnell Smith foregangsmanden. Der var speed over Johnell Smith og han holdt heldigvis til anstrengelserne gennem hele kampen. Svendborgs største føring +13 og måske var Værløse slået ?.

Claus Magaard der allerede i 1. halvleg havde stemplet ind med 10 points havde en meget stærk 3. periode med 8 mere og i Damian Ocana’s fravær var Magaard den mest træfsikre fra trepointsland i dag. Kaninerne kunne gå ud til sidste periode foran med 7, 61-54 men Værløse sluttede perioden bedst selv om holdet tillod sig at brænde 4 straffekast til slut. Det var i det hele taget akilleshælen for Værløse i dag med en miserabel straffekastprocent 5/15=33 %.

Svendborgs unge håb, Marinus Mouboe fik mange minutter i dag fra cheftræneren og han kvitterede med godt spil både i forsvar og angreb. Det var dog især forsvaret der skulle forbedres hos hjemmeholdet og da dommerne bød debutanten Chaed Wellian velkommen til Danmark med 5 meget hurtige fejl, kunne han forlade banen allerede inden sidste periode var begyndt. Ivo Höger var halvsløj så hans spilletid var meget begrænset i dag så eneste store mand hos kaninerne var således Will Paul. Han holdt sig til gengæld væk fra fejlproblemer.

Endnu 7 points fra Drew Maynard i sidste periode var dog ikke nok i dag. Værløse rendte ind i dårlige beslutninger og turnovers i crunch-time og derfor var hjemmeholdet i stand til, på en opstrammer i forsvaret, at trække sejren i land.

Endnu en smal sejr til kaninerne og der er plads til forbedringer især i forsvaret inden næste kamp mandag aften i Næstved.

For Rabbits scorede ud over dagens kanin Johnell Smith, Claus Magaard 19, 18 til Will Paul, 10 til Antonio Porta, Marinus Mouboe 5 og 4 til Chaed Wellian.

For Værløse 18 til Rob Woodson, 9 til David Nørby Knudsen, 7 til Axel Karason, 5 til Emil Henningsen og 4 til Tobias Tita.