Nyheder

En veteran forlænger og en hænger støvlerne op

Træner for Hørsholm 79ers, Rafa Monclova, må i disse dage tage det sure med det søde. Det søde fordi anfører og ubestridt leder Frederik H. Nielsen har forlænget kontrakten med endnu en sæson, men det sure fordi veteranen David Harder har besluttet at hænge basketskoene på hylden.

Monclova er begejstret over at have forlænget kontrakten med Frederik H. Nielsen:

-Det er sommerens bedste nyhed, siger træneren. Han er efter min mening ligaens bedste point guard og kan lære alt om spillet til de unge spillere, vi har så mange af. Og så handler det om lederskab. Han er holdets sjæl og verdens bedste eksempel på arbejdsmoral.

Nielsen, der måske er Basketligaens mest konkurrencemindede spiller, har klubbens udvikling som en af hovedårsagerne til at forlænge kontrakten med et år:

-Klubben har ønsket at tage et skridt fremad, og prøve på at skabe nogle sportslige rammer, der gør, at vi kan konkurrere. Det var en stor faktor i at jeg skrev under.

Kontrakten er etårig og giver derved 28-årige Nielsen en mulighed for eventuelt at afprøve talentet i udlandet inden karrieren er slut. Han har tidligere vundet to danske mesterskaber for Bakken Bears, mens et ophold på et universitet i USA glippede i sidste øjeblik.

Den 29-årige forward David Harder har gennem nogle sæsoner kæmpet med skader og har derfor valgt at fokusere mere på den civile karriere. Når det kommer til Harder, er Rafa Monclova lidt sværere at tvinge et smil ud af:

-Det er sommerpausens dårlige nyhed at David stopper. Vi kommer virkeligt til at savne hans konkurrencementalitet, ikke bare i kampe, men også til træning. Han betød meget for holdet, både på og udenfor banen, og vi kommer til at savne ham. Jeg ønsker ham det bedste og håber han er at finde omkring holdet på andre måder.

Det er der en stor chance for, for Harder forventer selv at fortsætte omkring holdet og klubben også i den nye sæson:

-Vi er ved at finde ud af hvordan og hvorledes, men jeg skal have en rolle omkring klubben, på den ene eller den anden måde. Når man er et sted, hvor man føler, man bliver værdsat og man selv værdsætter de folk, der er omkring en, så får man lyst til at gøre en ekstra indsats, også selv om man ikke spiller.

Harder ser tilbage på to gode sæsoner i Hørsholm, hvor han føler klubben har rykket sig og det er også en af grundene til han fortsætter med at være en del af den:

-Det har været fantastisk. På banen får vi det første år tilføjet et par spillere efter julepausen og ender i en bronzekamp som vi desværre taber og andet år ender vi tre’er i grundspillet. Men én ting er resultater, noget andet er, at klubben organisatorisk har rykket sig rigtigt meget, sponsormæssigt, netværksmæssigt og så videre, så det ser positivt ud for fremtiden.

Til sidst roser Harder klubbens fans:

-Der har været nogle fantastiske oplevelser. Mange husker et interview, jeg gav efter kvartfinale fire i Gentofte i år, hvor jeg kalder det den bedste opbakning, jeg har haft.

Udover Harder mister Hørsholm også Asbjørn Midtgaard, der fortsætter karrieren i USA, hvor han skal spiller på et af de 20 bedste universiteter derovre, Wichita State, samt Frederik Hyldahl, der også skal på skole i USA, dog på niveauet under Midtgaard. Heller ikke de to amerikanere Marvin Dominique og Jyles Smith ventes tilbage.

Klubben beholder profiler som Mikael Vincents og Andreas Meilby og også de unge talenter Sebastian Dalsgaard, Mathias Bæk og Emil Hjorth fortsætter, mens en skadesplaget Andreas Hjorth stadig afventer.

Efter weekenden forventer klubben tillige at kunne præsentere tilgang fra tre danske spillere og i løbet af sommeren præsenteres der flere udenlandske profiler.

Foto er leveret af Markus Kluge.