Nyheder

En rigtig gyser i Forum Horsens

Hjemmeholdets tilskuere havde set frem til aftenens kamp mod Randers Cimbria med såvel ængstelse som forhåbninger. Ængstelse på grund af holdets nederlag til Bakken Bears for 1 uge siden, men også med forhåbninger på grund af holdets fantastiske come back mod Svendborg Rabbits i weekenden. Og det blev heldigvis forhåbningerne der i løbet af aftenens kamp for en stor dels vedkommende blev indfriet.

Det var et rigtigt topbrag med 2 rigtigt gode hold, der begge kom med meriterende sejre i weekendens kampe. Modstanderne fra Randers Cimbria med en imponerende sejr over Bakken Bears, mens også HIC’s sejr over Svendborg Rabbits gav stor grund til optimisme hos hjemmeholdet. HIC startede da også som lyn og torden og bragte sig hurtigt foran med 15-2, hvilket skyldtes rigtig godt forsvar kombineret med inspirerende angrebsspil kronet med rigtigt gode skud. Men Randers Cimbria lod sig ikke slå ud, og da de havde overvundet chokket over Josh Fortunes skade kom de hurtigt tilbage i kampen, blandt andet med 4 3-points skud, så stillingen efter første periode var 24-23 til HIC.

2. periode fortsatte hvor første slap, dog begyndte HIC at ramme på flere skud udefra, og lavede 4 3-pointsskud. Men det var nok mest et imponerende dunk fra Brandon Gillbeck, der fik det store publikum op af stolene. Og HIC vandt da også 2. periode med 26-24, så stillingen ved halvleg var en kneben føring til HIC på 50-47.

HIC havde altså overvundet første halvleg på fornemste vis modsat de seneste 2 kampe, så alle havde endnu større forventninger til 3. periode. Men langt henne i denne periode havde HIC kun scoret 2 point og takket være et 11-0 run de sidste 2 minutter af 3. periode, havde Randers Cimbria skaffet sig et solidt forspring på 74-66 før 4. og sidste periode. HIC var i den grad nede i sækken, men Randers Cimbria formåede ikke at snøre denne sæk. Og takket være imponerende 12 point i denne periode fra hjemmeholdets Roberto Gallinat og 11 point fra Vedran Borovcanin lykkedes det HIC at komme tilbage i kampen. Et imponerende blok fra Brandon Gilbeck på Jonathan Jeanne fra Randers Cimbria troede tilskuerne var optakten til en sejr til HIC. Men ligeså flot et blok Brandon Gillbeck havde lavet, lige så frygteligt var det, da han kort tid efter brændte sine 2 straffe.

Gennem hele kampen havde HIC svært ved at ramme på deres straffe, og de brændte da også 10 straffe i denne kamp. Men det lykkedes trods alt at komme i over en stime. Inden da havde Chris Nielsen fået sin 2. usportslige fejl og måtte forlade hallen.

I de 5 minutters overtime var HIC hele tiden bagefter. Holdet startede med at brænde 2 straffekast, og fulgte senere op med at brænde 2 mere, så det var svært at vinde denne kamp. Randers Cimbria formåede at score tilstrækkeligt til, at holdet hele tiden var foran, mens hjemmeholdet halsede bagefter, og det lykkedes da også næsten kun for HIC at indhente føringen til Randers Cimbria, men da Randers scorede på næsten alle straffekastene, og HIC brændte 10 straffekast i løbet af kampen, var det en umulig opgave i aftenens kamp at besejre Randers Cimbria, der vandt kampen med 107–105 efter 5 minutters ekstra tid.

Hos Randers Cimbria var det især Corey Silverstrom, der faldt i øjnene med 25 point, mens det for HIC endnu engang var Roberto Gallinat, der stod stærkt i billedet med 22 point. Nu har Randers Cimbria sat sig grundigt på førstepladsen i Basketligaen, mens HIC må forsøge at arbejde skuffelsen væk og blive klar til pokalfinalen mod Bakken Bears.