Nyheder

En alley-oop buzzer-beater med 0,5 sekunder tilbage

SISU og Værløse spillede en fuldstændig vanvittig kamp torsdag aften, som endte med de samme cifre som Horsens IC mod Bakken, men hér med udeholdet som vinder.

Det startede fremragende for SISU, som kom foran 9–5 udelukkende på point fra Damon Smith, som i alt lavede 12 point i første periode. SISU førte 26–16 og Værløse havde problemer med sammenhæng i angrebet.

Men i anden periode vågnede Værløse op, SISU blev lidt langsommere, og kampen blev tættere – 43–37 ved pausen.

I pausen hædrede SISU sine ungdomshold, som fik 2 guldmedaljer og 4 sølvmedaljer med hjem fra Lundaspelen, der blev spillet mellem den 2. og  5. januar.

I tredje periode kom Værløses Justin Baker rigtigt i gang og scorede 11 point, mens David Harder, Mickey Dennis og Mikael Vincents Nielsen holdt SISU foran og godt med i kampen. Det stod 65–59 efter tredje periode.

I fjerde periode holdt SISU en snæver føring i hele perioden men havde problemer med netop Justin Baker.

Det stod 75–71 med 1:07 tilbage, men så scorede Justin Baker og Richard Delk 4 point med 0:56 og 0:28 tilbage uden, at SISU kunne svare igen, og så stod det 75–75.

Time-out og SISU-bold med 28 sekunder igen. Mickey Dennis scorer på et lay-up med 9,6 sekunder tilbage til 77–75. Time-out. Justin Baker scorer på et skud tæt på kurven til 77–77 med 1,9 sekunder tilbage.

Endnu et time-out og SISU bold. Damon Smith får bolden med 1,9 sekunder tilbage, faker et par gange og skyder/afleverer og bliver fejlet med Værløse i holdfejl, mens tiden løber ud, men dommerne konfererer i lang tid og beslutter, at der alligevel er et halvt sekund tilbage, da fejlen blev begået.

Efter en time-out brænder Damon Smith det første straffekast, men rammer det andet. Time-out til Værløse og Værløse bold på midten med 0,5 sekunder tilbage. Peter Møller kaster en fantastisk lang aflevering til Justin Baker, som i luften lægger den i med et alley-oop. Værløse vinder 78–79.

Nu er Værløse i gang med en stime og har erobret 8.-pladsen fra BC Aarhus, mens SISU lige præcis fastholder 4.-pladsen, men kun fordi Team FOG Næstved har tabt flere kampe på det seneste. SISUs kamp på torsdag mod netop Team FOG Næstved bliver derfor et meget vigtig opgør om 4.-pladsen, mens Værløse skal se om stimen kan fortsætte i deres kamp mod formstærke Horsens IC.

Topcorer i kampen blev:

SISU: Damon Smith 23 point, 5 rebounds, 5 assists; Mickey Dennis 16 point, 3 rebounds og 2 assists; Mikael Vincents Nielsen 13 point, 3 rebounds og 7 assists.

Værløse: Justin Baker 27 point, 11 rebounds, 2 assists; Alex Karason 18 point, 9 rebounds, 3 assists; Richard Delk 17 point, 7 rebounds, 3 assists.