Nyheder

EBAA tager sejren i intens kamp mod Stevnsgade Copenhagen

Lørdagens opgør i Pro B mellem Stevnsgade Copenhagen og EBAA blev en tæt affære.

Begge hold startede nervøst, men EBAA fik alligevel et par nemme scoringer og kom hurtigt foran 8-0. En timeout efter blot 2:30, fik Stevnsgade på banen med fornyet fokus og aggresivitet. Langsomt kom de på scoringstavlen, men forsvaret var stadig ikke helt på plads, så selvom kampen virkede jævnbyrdig kom EBAA alligevel foran 24-9 med 3:30 tilbage. Endlige fik Stevnsgade styr på deres forsvar og angrebet begyndte at flyde med mere bevægelse og bedre afleveringer. Det gav pote, og en 3'er af Stefan Jevric i sidste sekund endte et 14-2 run, og EBAA's føring efter 1. periode var kun 26-23.

Fra starten af 2. periode var intensiteten tydeligt højere, og generelt blev der spillet bedre forsvar og der kom knap så mange scoringer. Selvom ingen af holdene havde det spillemæssige overtag, lykkedes det alligevel EBAA at komme foran med 10 med 5 minutter igen, 37-27. Stevnsgade tog endnu en timeout, og ligesom i 1. periode så det ud til at hjælpe. EBAA viste dog rigtig god tålmodighed formåede at holde stand. De gik til pausen med en føring på 44-35.

Første halvleg var præget af dominans inside af EBAA, med bl.a 7 angrebsrebounds og en total rebound føring på 22-13. Stefan Jevric havde spille bedst for Stevnsgade med 11pts, 2reb og 4ass. De to dominerende inside spillere for EBAA, David Kristensen og Tobias Reinholt, havde tilsammen 23pts og 12reb.

Begge hold er kommet skidt fra start i Basketligaen, men ved starten af 3. periode var det helt tydeligt at se at begge hold øjnede en chance for en sejr. Der blev spillet med høj energi og hårdt forsvar, og begge hold var allerede i hold fejl med 6 minutter igen hvor EBAA førte 51-43.

Endelige fandt Stevnsgade den inspiration de behøvede i form at stærkt lederskab fra Stefan Jevric. Han var allevegne i begge ender af banen og Stevnsgade spillede sig tilbage i kampen. Med 2:55 måtte EBAA tage en timeout efter føringen var blevet reduceret til 56-55. Stefan Jevric havde allerede på dette tidspunkt 23pts, 6reb og 6ass. Efter timeouten var der lidt stilstand, og EBAA kunne gå til bænken efter 3. periode med en snæver føring på 60-58.

I Nørrebrohallen var publikum så småt begyndt at komme i gear nu hvor en sejr var inde for rækkevidde. 4. periode startede derfor med en utrolig god stemning i hallen, som dog hurtigt dampede lidt af da EBAA allerede efter 2:30 min af 4. periode var foran 70-61. Selv efter en Stevnsgade timeout kan tendensen ikke ændres, og gennem et meget velorganiseret og tålmodigt spil, øger EBAA føringen til 78-64 med blot 5 minutter igen. Resten af kampen var præget af dominans under kurven af EBAA og Stevnsgade kom aldrig tæt på igen.

EBAA tager fortjent sejren 92-79. Topscorer fra Stevnsgade var Stefan Jevric med 30 points men David Kristensen førte an for EBAA med 20 points.

Foto leveret at Robert Dines Rasch.